Erdoğan talimat vermişti! Bakan Tunç'tan başıboş sokak köpeği açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, başıboş sokak köpekleri konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde çalışma bulunduğunu belirterek, "İnsanlarımızın sağlığını, can güvenliğini sağlamamız lazım." dedi.

Erdoğan talimat vermişti! Bakan Tunç'tan başıboş sokak köpeği açıklaması
Erdoğan talimat vermişti! Bakan Tunç'tan başıboş sokak köpeği açıklaması
GİRİŞ 14.12.2023 20:55 GÜNCELLEME 14.12.2023 20:55
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başıboş sokak köpeği sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, halihazırda konuyla ilgili bir çalışma olduğunu belirtti.

'BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ KONUSUNDA ÇALIŞMA VAR'

Tunç, sahipsiz sokak köpekleri hakkında çalışma yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığının bu konuda çalışmasının bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda hassasiyetinin olduğunu dile getirdi.

'YURDUN DEĞİŞİK YERLERİNDE KÖPEKLERİN PARÇALADIĞI İNSANLARIN OLMAMASI LAZIM'

Hayvanların zarar görmesini istemediklerini ancak insanların da zarar görmemesi gerektiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Yurdun değişik yerlerinde köpeklerin parçaladığı, yaraladığı insanların olmaması lazım. Bunun çözümünü bulan Batılı ülkeler var. Bu çözüme uygun bir düzenlemenin yapılması lazım. Bu konuda bir çalışma söz konusu. Tarım ve Orman Bakanlığının koordinasyonunda yürütülen bir çalışma. Belediyelerin de konuya hassasiyetle yaklaşmaları gerekiyor. İnsanlarımızın sağlığını, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamamız lazım. Bu anlamda da gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda biz Bakanlık olarak katkı sağlayacağız."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Çetin 4 ay önce Şikayet Et
    Bence işini yapmayan belediyelere ceza kesin gelen para ile barınaklar kurun toplayın köpekleri en iyisi bu
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Belediye başkanları kabadayılık yapıyor ve halkı düşünmüyorlar... Belediyelere ceza kesilmeli.
    Cevapla
  • cancana 4 ay önce Şikayet Et
    Çin e gönderilmeli onlar gereğini yapar
    Cevapla
  • Ben 4 ay önce Şikayet Et
    İsteğen sahiplensin geriye kalanı kesip etini Çine veya İsviçreye ihraaç edelim adamlar yiyor sonuçta ya da balık çiftliklerine yem olarak verelim balık koyun inek ten farkı yok sonuçta hepsi hayvan Allah insanın menfaati için yaratmış doğada bir yılanın bile yararı var bu sokak köpeklerinin yararı yok zararı var
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 4 ay önce Şikayet Et
    Lütfen işe Beylikdüzü Pekmezden başlayın zira yakında insandan çok köpek nüfusunu görebiliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı