Kars'ta 5 katlı binada patlama: 6 yaralı

Kars'ta 5 katlı bir apartmanın 3'üncü katındaki dairede doğal gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada 6 kişi yaralandı. Vali Ziya Polat, olay yerinde incelemede bulunarak bilgi aldı.

GİRİŞ 20.12.2023 14:45 GÜNCELLEME 20.12.2023 15:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kars'ta gerçekleştiren olay, Şehitler Mahallesi Ahmet Arslan Bulvarı'nda 5 katlı bir apartmanın 3'üncü katında meydana geldi. Bugün öğle saatlerinde dairede doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi.

Binayı saran alevleri görenlerin ihbarıyla itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlama sırasında evde bulunan 6 kişi yaralandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden durumu ağır olan bir kişi Kafkas Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne diğer yaralılar ise Harakani Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Güvenlik gerekçesiyle bina boşaltıldı.

İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığı belirlendi. 

VALİ POLAT OLAY YERİNDE

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Vali Ziya Polat gazetecilere yaptığı açıklamada, “Herhangi bir sıkıntı yok Allah’a şükür, hastalarımızı kontrol amaçlı hastanelerimizde tutuyoruz. Üniversite hastanemizdeki vatandaşımızın durumuna bakacağız, belki de sevk edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun, arkadaşlarımız burada incelemelerimiz devam ediyor. Rabbim büyüğünden korusun” dedi.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Sivaslı cesur. 4 ay önce Şikayet Et
    O denli patlamaya sebeb olacak gaz sızıntısı 6 kişi tarafından hissedilmedi ise o işte başka bir iş var demektir .O kadar patlayacak bir sızıntıyı bina sakinleri bile hissetmeleri gerekirdi .her şeyi Gaz sızıntısına bağladık. Patlamaları önce terör olayı olarak sorgulayıp öyle bakılması gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Gaz sıkışması nedir. Kaçak mı
    Cevapla
  • Mahmut 4 ay önce Şikayet Et
    yaralılara geçmiş olsun, Allah'tan acil şifalar dilerim. Lütfen doğalgaz menfezlerini kapatmayalım , gaz kaçağı olduğunda o menfezler havalandırma görevini yapar ve gaz sıkışmasını önler patlama olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı