Başkan Yıldırım günlük 100 bin kişiye hizmet verecek yeni meydan projesini duyurdu

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, ilçe merkezinde yapımına başlanan yeni meydan projesi ile zemin altı katlı otopark projesinin tanıtımını yaptı.

Başkan Yıldırım günlük 100 bin kişiye hizmet verecek yeni meydan projesini duyurdu
Başkan Yıldırım günlük 100 bin kişiye hizmet verecek yeni meydan projesini duyurdu
GİRİŞ 20.12.2023 16:32 GÜNCELLEME 20.12.2023 16:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkan Yıldırım, günlük ortalama 100 bin kişiye hitap edecek olan projenin ilçedeki otopark sorununa da çözüm getireceğinin altını çizerek, ilçenin tam merkezinde bulunan yeni bir yeşil alanlı meydanın da kazandırılacağını açıkladı.


Ümraniye Belediyesi otopark sorunu ilçedeki artan nüfus ve araç yoğunluğu sebebiyle ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözmek için Sondurak mevkinde 355 araç kapasiteli otopark, meydan ve camii projesini hayata geçirdi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, toplam 17 bin 943 metrekare proje alanından oluşan “Sondurak Meydanı ve Zemin Altı Otopark Projesi” hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu. Ümraniye’nin en yoğun lokasyonlarından biri olan Sondurak mevkiinde vatandaşlara nefes aldıracak projenin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 


Ümraniye’ye yepyeni bir meydan yapılıyor

Sondurak Meydanı ve Zemin Altı Otopark Projesi’nde; 3 bodrum kat ve zemin kattan oluşan otoparkta toplam 355 adet araç kapasitesi bulunuyor. Otoparkta oto yıkama alanı ve 38 araçlık şarj istasyonu da yer alacak. Günlük ortalama 100 bin kişiye hitap edecek olan projenin ilçedeki otopark sorununa da çözüm getirmesi bekleniyor. Ayrıca projenin bileşenlerinden biri olan Sondurak Camii’si de yenileniyor. Uzun yıllardır Ümraniye halkına hizmet veren cami, depreme daha dayanıklı hale getirilerek, işlevsel ve konforlu bir yapı haline dönüştürülecek. Bodrum, harim, mahfil katlarının ve şadırvanın yer aldığı caminin toplam inşaat alanı 1.699,39 metrekareden oluşuyor. Caminin inşası tamamlandığında 2.537 kişiye hizmet verecek. 


BAŞKAN YILDIRIM: “İLÇEMİZ YEPYENİ BİR MEYDANA KAVUŞMUŞ OLACAK”
Tanıtımda meydan projesini anlatan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Ümraniye Belediyesi olarak artan nüfusla birlikte ortaya çıkan parklanma sorununa önemli ölçüde çözüm sağlamak, vatandaşlarımızın keyifle vakit geçireceği ve bölgenin nefes alacağı yeni bir yaşam alanını hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızın rahatlıkla ilerleyebilmesi için 26 yapı yıkılarak dönüşüm sürecini başlattık. İnşallah proje bittiğinde ilçemiz yepyeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” dedi. 


BAŞKAN İSMET YILDIRIM: “BAŞLATTIĞIMIZ DEV KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI İLE İLÇENİN YAPI STOKUNUN YÜZDE 70’Nİ DEPREME DAYANAKLI HALE GETİRDİK”

Depreme hazırlık bağlamında çalışmaları hızla devam eden yeni kentsel dönüşüm projelerinin de müjdesini veren Başkan Yıldırım, “Şehrimizin büyük bir depremin eşiğinde olduğunun bilinciyle, ilçemizi olası bir felaket senaryosundan en az düzeyde etkilenecek şekilde dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdık. Yıllarını kentsel dönüşüme adamış bir mühendis ve idareci olarak, göreve geldiğimiz 2019’dan bu yana Ümraniye’mizin dönüşüm ve değişimi için proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak, başlattığımız dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi işbirliğiyle ilçemizde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ferdi olarak bugüne kadar, 16 bin 300 bağımsız bölüme tekabül eden 3 bin 294 bina tamamlandı” dedi.


BAŞKAN YILDIRIM: “74 MİLYON 774 BİN 400 LİRA KİRA YARDIMINDA BULUNDUK”

Kurulan kentsel dönüşüm ofislerinde 100 bin lira değerindeki danışmanlık hizmetinin de ücretsiz olarak verildiğini belirten Başkan Yıldırım, “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’müzün yaptığı bilgilendirme çalışmaları sayesinde 100 bine yakın vatandaşımıza ulaştık. Ümraniye sınırları içerisinde toplam 56 bin bina bulunuyor. İlçe genelinde yaptığımız tespitler neticesinde 300 adet riskli binanın yıkılması gerekli görüldü. Yapıların en kısa sürede yıkılması için Ümraniye Belediyesi olarak gerekli çalışmalara devam ediyoruz. Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlarımıza, 6306 sayılı kanun kapsamında yaklaşık 74 milyon 774 bin 400 lira kira yardımında bulunduk. Ayrıca vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağlıyoruz. Kiracılara ise tek seferde 7 bin TL taşınma desteği veriyoruz. Hükümetimizin hayata geçirdiği, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına 10 bin 5 bina müracaat etti. Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor” dedi.


PLANLANAN DEPREM ODAKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI AÇIKLANDI

Başkan Yıldırım, “Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin 271 metrekare alanda yeni bir yaşam merkezi hızla yükselmeye devam ediyor. Rezerv alanda 111 bina yer alacak. Tamamı özel mülkiyetten oluşan 101 parsellik projede 597 konut ve 28 dükkân yapılıyor. Topağacı Mahallesi 1. ve 2. Etap, İstiklal Mahallesi Projesi, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi’nde olmak üzere 6 proje alanında yapılacak olan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin oturması planlandı. Ayrıca Karabekir bölgesinde Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 630 etaptan oluşan ve toplam 2 milyon 780 bin 307 metrekare alana sahip yaklaşık 61.350 bağımsız birimin yapılmasını planlıyoruz. Karabekir bölgesindeki kentsel dönüşüme ek olarak, Dudullu bölgesinde de önemli bir kentsel dönüşüm çalışması hedefliyoruz. Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 250 etaptan oluşan ve toplam 1 milyon 313 bin 626 metrekare alandan meydana gelen yaklaşık 22.650 bağımsız birimin yapılmasını planlıyoruz. Gerek yapım aşamasında, gerekse proje aşamasında olan kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladığımızda ilçemiz daha güvenli ve daha yaşanılır bir hale dönüşecek. Ümraniye Belediyesi olarak bu alanda örnek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • ÖFS 4 ay önce Şikayet Et
    başlattığımız dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdik ???????
    Cevapla
  • Burhan 4 ay önce Şikayet Et
    İnşallah fatihtede bu park altı otoparklar yapilır
    Cevapla
  • Rifki 4 ay önce Şikayet Et
    3 kez açılışı yapılmış parkları 4. Kez açılış yapmak is değil. Trafik kaos, imar adamına göre, ise alma hemseriysen.
    Cevapla
  • Hayrettin Alemdağ 4 ay önce Şikayet Et
    Ümraniye ana caddede santralden itibaren yapılan yayalaştırma düzenlemesi çok güzel oldu. Minibüslerin durak düzenlemesi de güzel olmuş.
    Cevapla
  • Ozgur 4 ay önce Şikayet Et
    İsmet mı yaptı.ibb yaptı. Gerçi onlarda 1 yılı aşkın süredir 1 km kaldırımı değiştirmeyi beceremediler
    Cevapla
  • Ümraniye li 4 ay önce Şikayet Et
    Ümraniye'de İsmet Yıldırım a ait tek proje yok seçilmeden önce yapacağım dediği hiçbir projeyi yapamadı hiçbir sözünü tutmadı biri hariç Ümraniye büyük merkez camii ben gidene kadar yaptırmayacağım dedi ve sözünü tuttu bu meydan projesi hasan can döneminde projelendirildi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!