MHP'den AYM'nin Can Atalay kararıyla ilgili açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AYM'nin Can Atalay için verdiği ikinci hak ihlali kararı hakkında konuştu. Yıldız, "AYM kararlarının gerekçesinin doğru olmadığını" ifade etti.

MHP'den AYM'nin Can Atalay kararıyla ilgili açıklama
MHP'den AYM'nin Can Atalay kararıyla ilgili açıklama
GİRİŞ 21.12.2023 16:04 GÜNCELLEME 21.12.2023 16:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay için verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendirdi.

Gazete Duvar'a konuşan Yıldız, "Heyet aynı, dosya aynı, taraf aynı. Ne bekleyecektik? Yine ihlal kararı verdi" dedi.

"Başka türlü bir karar zaten beklemiyorduk" diyen Yıldız, "AYM kararlarının gerekçesinin doğru olmadığını" belirtti.

AYM'nin verdiği kararı nereye göndereceğini soran Yıldız, "Eğer 13. Ağır Ceza'ya gönderirse o da Yargıtay 3. Dairesi'ne gönderecek. Yargıtay 3. Dairesi'nin aldığı karar da belli" diye konuştu.

AYM'den ikinci Can Atalay kararıAYM'den ikinci Can Atalay kararı

Son Dakika: Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı!Son Dakika: Anayasa Mahkemesi'nden Can Atalay kararı!

"14. MADDEDE BELİRSİZLİK VAR"

Yargıtay ile AYM arasındaki sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hukuken bir çözüm bulunması lazım. Kararı görmedim ama ihlal gerekçesi de aynıdır. AYM'nin atladığı bize göre şu var; 14'üncü maddede belirsizlik var diyor. Onu bir belirsizlik olarak yorumluyor ama eğer belirsizlik dersek soruşturması seçimden önce başlamış terör örgütü üyelerini Meclis'e taşırız ve bunun önünde hiçbir engel kalmaz.

AYM kararları evet, bağlayıcıdır. Ama Yargıtay kararları da bağlayıcıdır. AYM kararlarının gerekçesi bana göre doğru değil. Nasıl açıklayacağız bu belirsizliği? Devletin güvenliğine karşı suçlar kanunla düzenlenir. Bu kanunlar Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'dur. Çok açık. Oraya bakıp görmeleri gerekir."

KAYNAK: GAZETE DUVAR
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın YILDIZ; şahsın soruşturması bitmeden Tüm Kurullarımızca legel olarak seçilen ve mazbatasını alan kişi şayet sonuçta suçlu bulunur ise Meclisimiz Dokunulmazlığını kaldırabilecek ve Adalete teslim yaptırımı varken hangi tehlikeden bahsediyorsunuz.
    Cevapla
  • rafet 3 ay önce Şikayet Et
    Bir Ülkede İki yüksek mahkeme iki başlılık getirir. Zaten bir İhtilal kararıyla sonradan kurulan AYM kaldırılmalıdır.
    Cevapla
  • Komodor1453 3 ay önce Şikayet Et
    Aym terör faliyetinde olanlara kanat açmamalıdır. Terör aym ye gidemez. Teror ve sevicileri yerin dibine batsın
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    AYM Nin Kararına Herkes Uymadı Zorunda. Hele Hele Türk Düşmanı Trans Milliyetçiler Bop Eş Başkanının Koruyucuları Dahil.
    Cevapla
  • İbrahim 4 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi kararları ve yargıtay kararları nihai son kararlardır. Birbirleri ile çelişiyorsa hangisi geçerli olacak. Şuç işleme ve dosya şeçimden önce olmuş karar şeçimden sonra verilmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu