Bilal Erdoğan: Çocuklarımıza yeterince aktaramıyoruz

Yeni Türkiye Eğitim Vakfı (YETEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Çekmeköy'de düzenlenen "Çocuklar İçin Felsefe Çalıştayı"na katıldı.

GİRİŞ 23.12.2023 19:54 GÜNCELLEME 23.12.2023 19:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Çocuklar İçin Felsefe Çalıştayı", Yenidoğu Okullarının Çekmeköy'deki kampüsünde gerçekleştirildi.

Çalıştayın açılışında konuşan Bilal Erdoğan, "Çocuklar İçin Felsefe" projesinin YETEV okullarındaki özellikli ve özgün projelerden biri olduğunu, özel okulculuk yapmak için bu işi yapmadıklarını söyledi. Çalıştayda, Erdoğan'ın konuşmasının ardından, felsefe dersi gören öğrencilerin görüşlerinin yer aldığı video izletildi.



Türkiye'de sınav merkezli eğitim sisteminin bir sorun olduğunu ifade eden Erdoğan, bu durumun net çözümünün olmadığını ancak bu soruna Çocuklar İçin Felsefe dersinin bir umut ışığı olduğunu düşündüğünü ve çalışmanın diğer okullarla Milli Eğitim Bakanlığına örnek olmasını ümit ettiğini belirtti.

"Filistin meselesi var, 70 yılı aşkın bir tarihi var ama her bir çocuğumuza gereğince bu hikayeyi belki aktaramıyoruz"

Bilal Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, "Şehitlerimiz var. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin. Gazze'de, Filistin'de devam eden bir katliam, bir soykırım var ve çocuklarımız hakikaten bunları görerek büyüyorlar, yaşıyorlar. İşte bunları sorgulamaları, bunların derininde neyin yattığını anlamaları için bu muhakeme yeteneğinin gelişmesine ihtiyacımız var. Çünkü takdir edersiniz ki mesela bir Filistin davası, bir Filistin meselesi var. 70 yılı aşkın bir tarihi var ama her bir çocuğumuza gereğince bu hikayeyi belki aktaramıyoruz. İlgisini çeken oluyor, çekmeyen oluyor. Çocuğun kendi dikkat dağınıklığı içerisinde konumlandıramamış olabiliyorsunuz. Böyle bir olay gelip çattığı zaman da çocuğumuz tabii ki bocalayabiliyor, anlamlandıramayabiliyor. Ama doğru soruları sorduğu zaman, eminim ki bu tür meseleleri nasıl karşılayacaklarını, tekrar etmemesi için yetişkinliklerinde neler yapmaları gerekeceğini daha iyi takdir ve tespit edeceklerdir. Bu sebeple buna çok ihtiyacımız var." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    öğretmeni öğrencilerin, ebeveyni çocuklarının, kocayı karısının maymunu yaptiniz. yere batsin sizin kanynlariniz. ayaklar baş başlar ayak oldu. bi de utanmafan konusuyorlar bunları. ne olduysa insan haklari, demojrasi, özgurlük gibi şirin kavramlarla oldu. şeriat istiyorum.
    Cevapla
  • Murat Yıldırım 4 ay önce Şikayet Et
    Önceki mesajımı niye yayınlamadın editör, kimseye hakaret falan etmedim. Yayınlanmadığın için sana da hakaret etmiyorum bak.
    Cevapla
  • Ortalık karıştı 4 ay önce Şikayet Et
    Türgev Tügva üzerinden ABD’ye Para Transferi yapamıyoruz - ve sonra 30. Milyon Doları Sıfırlamak zor Ve yorucu olsa gerek ...
    Cevapla
  • Vay bee 4 ay önce Şikayet Et
    Çünkü 30. Milyon Doları sıfırlamak zordur . Nasıl oluyor Acaba .??
    Cevapla
  • yasmin 4 ay önce Şikayet Et
    evet aktaramıyoruz çünkü okula giren çocuk zombi olarak çıkıyor.. sürü eğitiminden vazgeçilmedikçe, bireysel özelliğe göre eğitime önem verilmedikçe ve en önemlisi dinini ahlakını öğretemedikçe sadece konformist sadist ve bencil kişilikler olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu