İsrail'in 'köstebeklerine' İstanbul'da darbe: Güvenlik kaynaklarından açıklama!

MİT ve polis ekipleri tarafından yürütülen KÖSTEBEK operasyonunda İsrail İstihbarat Servisine çalışan ve Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu 33 şahıs yakalanmıştı. Güvenlik kaynaklarından son dakika açıklama geldi.

GİRİŞ 02.01.2024 16:32 GÜNCELLEME 02.01.2024 17:13
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İsrailli ajanlara ilişkin güvenlik kaynaklarından son dakika bir açıklama yapıldı. "Hedeflerinde Türkiye'deki Filistinliler ve aileleri vardı" denilen açıklamada, "Şüphelilerin İstanbul'da insani mülahaza kapsamında yaşayan Filistinliler ve İsrail karşıtı İsrailli aktivistler hakkında bilgi topladıkları tespit edildi." ifadeleri yer aldı.

MİT nefes kesti! PKK'nın uyuşturucu sorumlusu öldürüldüMİT nefes kesti! PKK'nın uyuşturucu sorumlusu öldürüldü

KÖSTEBEK OPERASYONUNDA 33 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptığı öne sürülen 33 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca soruşturma açıldı.

Çalışmalarda, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden Filistinli ve İsrail'in yaptıklarına karşı olan İsrailli aktivistlere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işler yapmayı amaçladığı bilgileri tespit edildi.

Zanlılarla sosyal medya üzerinden irtibat kuran Mossad yetkililerinin, bu kapsamda bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ekiplerce ortaya çıkarıldı.

Alman medyası Hakan Fidan'ı inceledi! 'Kim bu adam?'Alman medyası Hakan Fidan'ı inceledi! 'Kim bu adam?'

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" faaliyetleri kapsamında olabileceği değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçildi.

Emniyet güçleri İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda ise 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konulmuştu.

MİT'ten MOSSAD'a bir soğuk duş daha!MİT'ten MOSSAD'a bir soğuk duş daha!

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 137
  • yasin tokcan 4 ay önce Şikayet Et
    asın gitsin hemide meydanlarda herkese ibret olsun
    Cevapla
  • Halit 4 ay önce Şikayet Et
    İyi olmuş, kaçı İsrail vatandaşı bunların.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bir önceki haberde zeki iller demişler hepsi doğu ve güney doğu sınavlarda kopya serbest ve ek puan ver tabii zeki olur
    Cevapla
  • Zeki 4 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumun neden zeki olmadığının kanıtıdır
    Cevapla
  • akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    devletimze minetarız
    Cevapla
  • ekrem 4 ay önce Şikayet Et
    c h p ve d e m liler ip liler üzülmüştür durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Yıldızların altında tarihi yolculuk