Tanju Özcan'ın bilboardlarına soruşturma

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Süper Kupa Finali'nin iptal edilmesinden sonra "Çöl faresi bedeviler" ifadelerinin yer aldığı bilboardlar yaptırmıştı. Bilboardlar kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 02.01.2024 16:12 GÜNCELLEME 02.01.2024 16:13
Bu Habere 453 Yorum Yapılmış

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Riyad'da oynanması planlanan Süper Kupa Finali'nin iptali sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kentin billboardlarına yansıtılan 'Çöl faresi bedevilere, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz' görsel ile ilgili soruşturma başlattı. 

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynaması planlanan Süper Kupa Finali'nin iptali sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin dört bir yanındaki elektronik billboardlarda yayınladığı görsel ile Arap yetkililere tepki gösterdi. Özcan'ın talimatı ile bilboardlara koyulan, "Çöl faresi bedevilere, Atatürk'ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk'süz Türkiye olmaz" yazılı görseller, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile kaldırıldı. Başsavcılık ayrıca bilboardlara yansıtılan görseller ile ilgili soruşturma başlattı.



'PİŞMAN DEĞİLİM'

Soruşturma sonrası Tanju Özcan, sosyal medyadan paylaşım yaparak, "Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapamaz" dedi. 

Irkçıları ters köşe edecek sözler: Atatürk’ten Araplara övgü!Irkçıları ters köşe edecek sözler: Atatürk’ten Araplara övgü!

Filistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşa saldıran şüpheli hakkında kararFilistin'e destek yürüyüşünden dönen vatandaşa saldıran şüpheli hakkında karar

Riyad’daki provakasyon Suudi Arabistan’da nasıl karşılandı?Riyad’daki provakasyon Suudi Arabistan’da nasıl karşılandı?

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 453
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    Ne yaptın laf salatasından başka trafik berbat, bolu gibi bir yerde musluk suyu içemiyoruz, Kaldırımlar kapkara. Atatürk olsaydı seni asardı.
    Cevapla
  • Cakabon 3 ay önce Şikayet Et
    Tanju hanım.pardon bey
    Cevapla
  • Mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Bir tane adam gibi siyasetçi yok oy için bebek katillerine kucak açıp zorda kalınca Atatürkçü olanlar, mitinglerde Atatürk ile aponun fotosunu yanana getirmekten şanlı bayrağımızı açamaz hale geldi.
    Cevapla
  • Akrep kral 3 ay önce Şikayet Et
    GS ve FB kulüplerinin alacağı paradan kimse bahsetmiyor insan para için çöl faresi olurmu yav
    Cevapla
  • Ruhkalp 3 ay önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    kamal ingiliz siyonist projesi olup sömürgeci valisi idi.sahte bir kurtarış üzerinden müstemlekeci uluslar osmanlının borçlarını sildiler.chp cemaatini kurdurdular işbankasıni verdilerki milletin önünde takoz olsun.ölü sevici bir şahsi kutsayıp putlaştıran kula kul toplum oluşturdular.sapka takmayı devrim heykel dikmeyi sanat içki içmeyi medeniyet zanneden bir zihniyete ne anlatsan boş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Hamas'tan ateşkes açıklaması