Son Dakika... Erdoğan başkanlığında kritik kararlar aldı: Türkiye uçak gemisi yapacak!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi, uçak gemisi tasarımı, KAAN'ın faaliyetlerine yönelik projeler ve yeni İHA/SİHA'ların envantere eklenmesine yönelik kararlar aldı.

GİRİŞ 03.01.2024 17:41 GÜNCELLEME 04.01.2024 22:47
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’nda, Türk savunma sanayiinin eriştiği seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

UÇAK GEMİSİ İÇİN KARAR ALINDI!

Toplantıda askeri gemi projeleri kapsamında Uçak Gemisi tasarım aşaması, MİLGEM 9-10-11-12. gemilerinin (i sınıfı fırkateynler), açık deniz karakol gemilerinin, yeni tip çıkarma gemilerinin, yeni nesil mayın avlama gemisinin ve milli hücumbotun inşasına yönelik kararlar alındı.

YENİ İHA VE SİHA'LAR ENVANTERE EKLENECEK

Envanterdeki İHA/SİHA’lara yenilerinin eklenmesi, yeni kabiliyetler kazandırılması ve lojistik desteklenebilirliğinin sağlanmasına yönelik projeler görüşülerek karara bağlandı.

UZAY SİSTEMLERİ DAHİL ÇOK SAYIDA PROJE İÇİN KARAR

Milli Muharip Uçak KAAN’ın gelecek dönem faaliyetleri, HÜRKUŞ uçaklarının ve GÖKBEY helikopterlerinin tedarikleri ile Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçaklarının lojistik gereksinimleri görüşüldü ve gerekli kararlar verildi.

Platform projelerinin yanı sıra yeni füze, radar, elektronik harp, haberleşme, muhtelif silah, mühimmat ve teçhizatlar, hava savunma sistemleri ile uydu ve uzay sistemleri gibi geniş bir yelpazede çok sayıda proje için karar alındı.

SAVUNMA SANAYİSİNDE DİKKAT ÇEKEN BAŞARI

Geçtiğimiz yıla göre %27’lik bir artışla 5.5 milyar dolarlık rekor bir seviye ve kilogram başına ortalama 65 doları aşan ihracat rakamı ile savunma sanayimiz Türkiye ekonomisine ve dolaylı olarak toplumsal refaha yüksek bir katkı sağlamıştır. Ayrıca ülkemiz savunma sanayii ürünlerine duyulan güven artışının bir göstergesi olarak önceki yıl ihracat yapılan ülke sayısı 176 iken bu yıl itibarıyla 185’in üzerine çıkmıştır.

Türkiye Yüzyılı’nda tam bağımsız savunma sanayii için atılacak kritik adımlar bir kez daha vurgulanarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yerli ve milli teknolojiler kullanılarak faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 59
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşı temsil ediyor o tabut!
    Cevapla
  • Gerçekler Acıdır 3 ay önce Şikayet Et
    Reyis Aynı Hizbullah ve Acem mollaları gibi konuștu havaya. Hani 2023 in ilk ayında aya çakılacaktı Turk-ay. Hepsi oy uğruna 2017 altay tankı, 2018 savaș uçağı hangisini sayayım. Șimdide uçak gemisi hayali. Hani para arap dostlarımızda çok gider alırım. Der gibi gibi.
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    hani biz 2023 de aya çıkacaktık
    Cevapla
  • hakan 3 ay önce Şikayet Et
    Millet pazara çıkamaz olmuş, daha proje diyerek donunu alacaklar.
    Cevapla
  • yoldan geçen biri 3 ay önce Şikayet Et
    biz neden nüklerr bomba yapmıyoruz manidar değilmi caydırıcı olsa iyi olmaz mı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı