FETÖ'nün kumpasçısı Cevheri Güven'in köstebeği deşifre oldu!

FETÖ üyesi Cevheri Güven’in sosyal medyada yayımladığı resmi evrakları sızdırdığı belirlenen polis memuru Serkan Dinçer tutuklanırken birçok dijital materyale el konuldu.

FETÖ'nün kumpasçısı Cevheri Güven'in köstebeği deşifre oldu!
FETÖ'nün kumpasçısı Cevheri Güven'in köstebeği deşifre oldu!
GİRİŞ 17.01.2024 03:12 GÜNCELLEME 17.01.2024 03:13
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

FETÖ’den firari Cevheri Güven’e bilgi sızdırdığı öğrenilen Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Serkan Dinçer yakalandı.

Dinçer’in evinde ve iş yerindeki yapılan aramalarda dijital materyallerine el konulurken, sorgusunda 3 telefon ve tabletinin şifrelerini vermediği öğrenildi. Polis memuru Dinçer çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken şüphelinin emniyet içerisinde bağlantılı olduğu polislerin tespitine yönelik araştırmaların da sürdüğü öğrenildi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN TALİMATI ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

FETÖ firarisi Cevheri Güven'in sosyal medya platformlarından tahrip edilmiş resmi evrak yayınlayarak devlet kurumlarını hedef alması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü kurum içerisindeki sızıntıyı tespit etmek için idari soruşturma başlattı.

Araştırmalarda firari FETÖ'cü Cevheri Güven'e resmi evrakların gizli uygulamalar üzerinden gönderildiği, belgelerin de Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinin teknik biriminde görevli polis memuru Serkan Dinçer'in ele geçirdiği belirlendi.

TAKİP SONUCU GÖZALTINA ALINDI

İstihbarat birimlerinin yaptığı hassas çalışmayla ortaya çıkan köstebek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından adli soruşturma başlatıldı. Terörle Mücadele ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alınan Dinçer, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı.

FETÖ firarisinden skandal Balıklıgöl paylaşımı: Çirkin benzetme büyük tepki topladı!FETÖ firarisinden skandal Balıklıgöl paylaşımı: Çirkin benzetme büyük tepki topladı!

TEŞKİLAT İÇERİSİNDEKİ BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR

2013 yılında Trabzon Emniyetinde çalışırken, İstihbarat Daire Başkanlığı'na tayini çıkan İstihbarat Dairede Siber kısmında görev alan Serkan Dinçer'in geçtiğimiz yıllarda ise Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildiği belirlendi. Gözaltına alınan Serkan Dinçer'in evinde ve iş yerindeki yapılan dijital materyallerine el konulurken, sorgusunda el konulan 3 telefonun ve tabletinin şifrelerini vermediği öğrenildi. Dinçer'in emniyetten toplandığı belgeleri bu cihazlar üzerinden Güven'e ulaştırdığı ihtimali üzerinde durulurken, Dinçer'in dijital materyallerinin deşifre edilmesi için bilirkişiye gönderildiği öğrenildi.

SAHTE HESAPLARLA HEDEF ŞAŞIRTMIŞ

FETÖ üyeleri tarafından telefon ve tabletine gizli haberleşme programları yüklendiğini değerlendirilen Dinçer'in sosyal medyada hesaplar açarak muhalif görünümlü paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Şüphelinin teşkilat içerisinde bağlantılı olduğu polislerin tespitine yönelik araştırmaların da devam ettiği öğrenildi. Dinçer'in emniyet teşkilatındaki gizli belgeleri nasıl temin ettiğine yönelik ayrı bir idari soruşturmanın titizlikle devam ettiği bu kapsamda önümüzdeki günlerde yeni şüphelilerle ilgi adli sürecin başlatılacağı bildirildi.

 

KAYNAK: SABAH, İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Kadirovic 4 ay önce Şikayet Et
    Boynuna ipi geçirin ayağının altına bi tabure koyun bakın nasıl veriyor o telefon ve bilgisayarlarjn şifrelerini . Tabi şifreleri aldıktan sonra da tabureye vurun tekmeyi
    Cevapla
  • Centilmen 4 ay önce Şikayet Et
    Alçaklık işlerine işlemiş. Şifreyi vermeyince neyi kurrtarmış olacak.
    Cevapla
  • Bora 4 ay önce Şikayet Et
    Kardesim üc bes yil yatiyorlar cikiyoröar okadar emege teknik takibe harcadigimiz zamana hazineden alinan paraya yazik ya asin ya ömür boyu hapis cünki ellerinde kan var
    Cevapla
  • İdam Şart 4 ay önce Şikayet Et
    idam şart, idam şart, idam şart
    Cevapla
  • hüsnü 4 ay önce Şikayet Et
    sızdırınca ne oluyo anlamadımki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
İsrail'de savaş kabinesi krizi! Gantz'tan Netanyahu'ya tehdit