Kedi, tilki, köpek, karga, horoz... "Zehirli tavuk kanadıyla hayvanlar katledildi" iddiası

Karabük'te bir köyde çok sayıda hayvan şüpheli bir şekilde öldü. 4 köpek, 6 kedi, 4 tavuk, horoz, tilki ve karganın zehirlenerek öldürüldüğü iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

GİRİŞ 22.01.2024 22:13 GÜNCELLEME 22.01.2024 22:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başköy'de köpeklerin öldüğünü gören köy muhtarı Sami Gedik, durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, vatandaşların "hayvanları bir kişinin zehirlediği" ve "daha fazla kayıp hayvanın olduğu" iddiası üzerine çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de hayvanlardan ve yiyeceklerinden numune alarak ölüm nedenlerinin belirlenmesi amacıyla inceleme başlattı.

Başköy Muhtarı Sami Gedik, komşusunun köpeğinin zehirlendiğini söylemesi üzerine durumu jandarma ekiplerine bildirdiğini söyledi.

"DAHA TESPİT EDEMEDİKLERİMİZ VAR"

Köye gelen ekiplerin hayvanları incelediğini belirten Gedik, "Jandarma, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine durumu bildirdi. Ekipler, hayvanlardan ve yiyeceklerinden numune aldı. Ölü hayvanlar ve zehirli yiyecekler gömüldü. 4 köpek, 6 kedi, 4 tavuk, horoz, tilki ve karga öldü. Daha tespit edemediklerimiz var. Doğada yiyip zehirlenen hayvan da olabilir. Köyde 30 kadar kedi vardı, dün bir kedi gördüm. Ben ve köpeği ölen arkadaş yarın gidip jandarmaya ifade vereceğiz." diye konuştu.

"KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİLER KÖYÜN FARKLI YERLERİNE ZEHİRLİ TAVUK KANADI BIRAKTI" İDDİASI

Köy sakinlerinden İsmail Aytekin de kimliği belirsiz kişilerin köyün çeşitli noktalarına zehirli tavuk kanatları bıraktığını iddia etti.

Köpeklerin tavuk kanatlarını yediğini anlatan Aytekin, "Köpekler kusmuş, onu da tavuklar yemiş. Tavuklar öldü, kediler öldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, inceleme yapılması için ölen köpekten ve yiyeceklerden numune aldı. Benim köpeğim de zehirlendi. 4 tavuğum, 2 kedim öldü." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA, DHA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Servetiye Cephesi 3 ay önce Şikayet Et
    Kedi, tilki ve tavuklar ölmeyeydi iyiydi. Köpeklere acımam! Zaten her yer köpekten geçilmiyor. Daha bunlar iyi günlerimiz. Böyle köpek sayısı artmaya devam ederse pek yakında karantinalar başlar. Kuduz, uyuz ve kist hidatik hastalığı milletin başına belâ olur. Tek çözüm itlaftır. Barınak, kısırlaştırma gibi hain yalanlarla işi çıkmaza sürüklüyorlar.
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 3 ay önce Şikayet Et
    hepsi tamamıyla insanlık dışıda en kötüsü tavuk ve horozlara olmuş kendi etlerini niye yemişler
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 3 ay önce Şikayet Et
    Köylerde de , şehirlerde de köpek olmamalı ama hayvan ihtilafinada karşıyım bu iş barınaklarda çözüm bulunmalı öldürme değil kısırlaştırma ile nüfus düşürülmeli öldürme işi nefsi mudafada olur diğer türlü olmaz.
    Cevapla
  • Bozkurt 3 ay önce Şikayet Et
    Daha dün Edremit’te arabanın ezdiği kediyi gördüm içim acıdı hayvanlar sokaklarda başı boş Hindistan Afrika gibiyiz dedim belediyeler ne işe yarıyor Hayvanlar çöplerin başında ama yiyecekyok mama lobisi milleti kışkırtıyor otoyollarda kedi köpek ölüleri araba ezmiş Bu hayvanlar toplansaydı ölmezlerdi NOKTA
    Cevapla
  • sorun neydi 3 ay önce Şikayet Et
    köpekleri şehirlerden toplayıp orman bakanlığı ormanlarına köylere bırakıyor. köylü ne yapsın. Köylü de bıktı şehirli de bıktı sokak köpeği sorunundan. Hani çözülecekti bu sorun. hayvan kanunu ne zaman değişecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi