Eren Erdem'den CHP yönetimine sert tepki! 'Değişim dediler belediyelere çöktüler'

CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP yönetimine tepki gösterdi. Erdem, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Değişim? İşte tam olarak mesele buydu… 'Belediyelere çökmek…" ifadelerini kullandı.

Eren Erdem'den CHP yönetimine sert tepki! 'Değişim dediler belediyelere çöktüler'
Eren Erdem'den CHP yönetimine sert tepki! 'Değişim dediler belediyelere çöktüler'
GİRİŞ 26.01.2024 23:55 GÜNCELLEME 27.01.2024 01:07
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala partiler adaylarını açıklamaya devam ediyor. 

Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine Özgür Özel'in gelmesiyle birlikte başlayan eski ve yeni tartışmaları devam ediyor. Eski Medyadan Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem de CHP’de yapılmayan değişimleri gözler önüne seren bir paylaşımda bulundu. 

"DEĞİŞİM DEDİLER BELEDİYELERE ÇÖKTÜLER"

Değişim diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinin tasfiye edildiğini söyleyen Eren Erdem, "Değişim dediler belediyelere çöktüler" ifadelerini kullandı.

"DEĞİŞİM ADI ALTINDA, SİSTEMİ ELE ALDILAR"

Sosyal medyadan bir görsel paylaşan Erdem, "En soldaki, şu ana kadar 8-10 tane Belediye başkanı belirledi. Ortadaki, Çanakkale adayı oldu. Sağdaki Ataşehir adayı oldu. Seçim geceleri partiye kabus yaşatan, SEÇİM SİSTEMLERİNİ çökerten; CHP’nin tüm politikalarını belirleyen bu kişiler, “değişim” adı altında gelip, sistemi ele aldılar. Partiyi 28 Mayıs 2023 gecesine kadar bunlar yönetti! Tüm kararları bu kişiler aldı! Ve şu an partiyi yine, halen bunlar yönetiyor…Değişim? İşte tam olarak mesele buydu…“Belediyelere çökmek…” dedi.

CHP'yi sarsan toplantı krizi! Bülent Tezcan'dan itiraf gibi açıklama!CHP'yi sarsan toplantı krizi! Bülent Tezcan'dan itiraf gibi açıklama!

BÜLENT TEZCAN, MUHARREM ERKEK, ONURSAL ADIGÜZEL...

Paylaşılan görselde ise 5 dönemdir vekil olan Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun kazanması durumunda Adalet Bakanı olacağı açıklanan ama seçimlerin kaybedilmesiyle CHP'den Çanakkale Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Muharrem Erkek ve seçim döneminde CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu olan Onursal Adıgüzel yer aldı.

"BU DÜPEDÜZ, PARTİ YÖNETİMİ ÜZERİNDE SİYASİ VESAYET KURMAKTIR"

CHP'ye olan eleştirilerine devam eden Erdem, "CHP tarihinde bir ilk yaşanıyor!" diyerek şu ifadeleri kullandı: "CHP bu yıl 100. yaşını kutladı! Partimizin kültürü ve gelenekleri var. Ve az önce aldığım bir bilgiyle adeta şok oldum! CHP tarihinde bir ilk yaşanıyor! Hadise şudur; Sayın Genel Başkan kurultayda “adayları önseçim ile belirleyeceğiz” dedi. Hadi yapılmadı. Peki adaylar nasıl belirlenecekti? “Merkez yoklaması.” Yani; Genel Merkez ataması… Edindiğim bilgiye göre; İBB Başkanımız, bazı ilçe belediye başkanlarımızı aramış; “sizinle çalışmayacağız, filanca kişiyle çalışacağız” demiş. Lakin bu aranan ilçelerle ilgili; henüz MYK ve Parti Meclisi kararı yok. Ayrıca arayan kişi bir “belediye başkanı.” Yani kendisini atayan kurul “Parti Meclisi.” Aranan ilçeyle ilgili; - MYK ve Parti Meclisi kararı yok. - Arayan kişi, aranan kişiyle “denk, aynı statüde,” bir BELEDİYE BAŞKANI… CHP’nin 100 yıllık tarihinde görülmemiş şeyler bunlar. Genel Başkan, Genel Merkez karar vermiyor; bir belediye başkanı kimlerin “büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanı olacağına karar veriyor…” Partinin Genel Başkanlığı, Genel Merkez yöneticiliği, Parti Meclis üyeliği daha önce bu kadar aşağılandı mı? Hatırlamıyorum… Ha, şimdi birileri diyecek ki; “Ekrem bey Özgür bey ile istişare edip adaylarda uzlaşmış, öyle aramıştır…” Tüzüğümüze aykırı! Parti Meclisinde oylanması gerekiyor. Ne demek yani? Bir ilçe belediye başkanı aday yapılmayacaksa onu kim arar? Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı arar… “Sizinle çalışmayacağız, X kişiyi uygun gördük” cümlesini bir başka atanmış BELEDİYE BAŞKANI kuramaz. Bu düpedüz, parti yönetimi üzerinde siyasi vesayet kurmaktır." 

YARKADAŞ'TAN DEMOKRAT VE MEMLEKET PARTİSİ İDDİASI

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'den istifa edecek belediye başkanlarıyla ilgili yeni bir iddiada bulundu. X hesabından paylaşımda bulunan Yarkadaş, "CHP’den istifa eden ve edecek olan belediye başkanlarının yeni adresi Demokrat Parti ve Memleket Partisi olabilir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu cenazede ayaküstü konuştu! Cenazede soğuk rüzgarlarKılıçdaroğlu ve İmamoğlu cenazede ayaküstü konuştu! Cenazede soğuk rüzgarlar

GAZETECİ ŞAHİN'DEN KILIÇDAROĞLU KULİSİ

Gazeteci Zafer Şahin, sosyal medya hesabından, "Çok ilginç bir Kılıçdaroğlu vs CHP kulisi.." diyerek paylaşımda bulundu.

Şahin paylaşımında, "Çok ilginç bir Kılıçdaroğlu vs CHP kulisi.. Dün Altan Öymen’in eşinin cenazesinde Ekrem İmamoğlu‘nun Kemal Kılıçdaroğlu’na bir yemek daveti oldu. Kılıçdaroğlu daveti nazikçe reddetti ancak bugün yeni bir gelişme oldu. Dün İmamoğlu’na imam randevu vermeyen Kılıçdaroğlu bugün Akmerkez Papermoon’da, Emre Kongar, Canan Kaftancıoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu buluştu: Saat  15:00’te başlayan yemek yaklaşık 18’de bitti.." ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: HABER7
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Reşo 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlararın memleketle bir. Alakaları yok tek dertleri kendileri. ve odoyuramadıkları yamyam belediye ve Meclis üyeleri
    Cevapla
  • CCCCCCCCCC 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Muradına kavuşacak Allah'ın izniyle hiç şüphem yok.
    Cevapla
  • R53 3 ay önce Şikayet Et
    Her seçim döneminde koltuk sevdanızdan memlekete odaklandığınız yok. Bir partide herkes mi beceriksiz olur. Yiyin birbirinizi, sizin bu hâlde oluşunuz çok güzel seviniyoruz....
    Cevapla
  • Yaşar dede 3 ay önce Şikayet Et
    Erdem chp de bir ilk doğru söyleyen ama çok geç kaldın, genede erkek olduğunu gösterdin,
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    kilicdaroglu ve ekibi ,20 kere secim kaybetmissiniz,halen degisim olmaz diyorlar,valla cok komiksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü