Kanal7'nin acı günü: Şentürk Ağabeyimiz vefat etti

Kanal7 İdari İşler Müdürü Şentürk Kaplan Ağabeyimiz, tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçirerek vefat etti. Kaplan'ın cenazesi Başakşehir Yeni Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.

GİRİŞ 04.02.2024 09:23 GÜNCELLEME 05.02.2024 11:20
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciun... إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ

Kanal7 Medya Grubu İdari İşler Müdürü Şentürk Kaplan Ağabeyimiz, tedavi gördüğü hastanede Hakk'ın rahmetine kavuştu. Aralık ayından bu yana Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Şentürk Ağabey dün gece kalp krizi geçirerek son nefesini verdi.

Şentürk Kaplan için ikindi namazına müteakip Sefaköy Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Kaplan'ın naaşı Başakşehir Yeni Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze namazına Şentürk Kaplan'ın ailesi ve sevenlerinin yanı sıra; Kanal7 Medya Grubu Başkanı Zekeriya Karaman, Ülke TV Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Kanal7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ve mesai arkadaşları katıldı.

'ŞENTÜRK KARDEŞİMİZ ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR KARDEŞİMİZDİ'

Cenaze namazı akabinde Şentürk Kaplan hakkında son sözlerini söyleyen Zekeriya Karaman, "Şentürk çok sevdiğimiz bir kardeşimizdi. Çok idealist, düzgün, dürüst, çalışkan, hem işini güzel yapan, hem herkese kendini sevdiren çok değerli bir çalışma arkadaşımızdı. Hem çalışan arkadaşlarımızın hakkını hukukunu son derece gözetirdi, hem kurumun hakkını gözetirdi." dedi.

Zahid Akman, "İyiliğinin dokunmadığı neredeyse kimse yoktu diyebilirim. Hem çalışanlarımıza hem ailelerimize, hepimizin üzerinde hakkı vardı." ifadelerini kullandı.

Mustafa Çelik, "İnsan kaynaklarında hızlı çözülecek her sorun Şentürk için hemen çözüm üretebileceği bir sorun oluyordu. Pratik, hızlı bir kardeşimizdi. Allah rahmet etsin. Güzel bir insandı." diye konuştu.

İnsan Kaynakları Müdürü Nevzat Özkan, "Çok derin üzüntü içerisindeyiz. Şentürk ağabey kurum hafızasıydı." sözlerini sarf etti.

1 Nisan 1970'de Artvin'in Şavşat ilçesinde doğan Şentürk Kaplan, 1996'dan beri Kanal7 Medya Grubu'nda çalışıyordu.

KANAL7 MEDYA GRUBU'NDAN TAZİYE MESAJI

Kurumumuz İdari İşler Müdürü, sevgili kardeşimiz Şentürk Kaplan,
tedavi gördüğü hastanede bu gece geçirdiği kalp krizi sonucu Hakk’ın rahmetine
kavuşmuştur.
 
Cenazesi, 04 Şubat 2024 Pazar günü (Bugün) Sefaköy Gültepe Mah. Fatih Camii’nde
ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Başakşehir Yeni Kayabaşı Mezarlığı'nda defnedilecektir.
 
Kederli ailesine, dost, akraba ve mesai arkadaşlarımıza sabr-ı cemil, kardeşimize Allah’tan rahmet niyaz ederiz.
 
Kanal 7 ailesinin başı sağolsun…



İLETİŞİM BAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kaplan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, "Kanal 7 İdari İşler Müdürü Şentürk Kaplan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ailesi, sevenleri ve basın camiamıza başsağlığı dilerim. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ RESUL KURT'TAN TAZİYE MESAJI

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, Kaplan'ın vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, "Kanal7 İdari İşler Müdürü  Kıymetli dostum Şentürk Kaplan'a Allah’tan rahmet, Kanal 7 camiasına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah" ifadelerini kullandı.

YALÇIN TOPÇU'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Şentürk Kaplan'ın vefatı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Değerli hemşehrim, aziz kardeşim Şentürk Kaplan’ın vefatını çok derin bir üzüntüyle öğrendim.

Kültür, yazım ve basın hayatımıza çok büyük katkıları olmuş olan değerimize Cenab-ı Hak'tan gani gani rahmet; ailesine, sevenlerine, hemşerilerimize ve Haber7 ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbimiz mekanını cennet, makamını ali eylesin inşallah."

UMED'DEN TAZİYE MESAJI

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nden, Şentürk Kaplan'ın vefatı nedeniyle şu taziye mesajı paylaşıldı: 

"Kanal7 İdari İşler Müdürü Şentürk Kaplan'ın tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik.

Başta Kanal7 ailesi olmak üzere merhumun kederli ailesine, dost, akraba ve mesai arkadaşlarına Allah’tan sabır niyaz ediyoruz. Mekanı cennet olsun." 

ŞENTÜRK KAPLAN'IN ESERLERİ

Şentürk Ağabey; arkasında memleketine dair önemli eserler de bıraktı. 

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Kireçli köyünde doğup büyüyen Şentürk Ağabey, sevdasını kitap haline getirmişti. Köyünü anlattığı "Ortak Sevdamız Kireçli" kitabı okurlarla buluşmuştu.

KİŞİSEL ANILARLA HARMANLANDI

Şavşat ilçesi ve Kireçli köyünde kullanılan araç gereçler, bölgeye özgü halı ve kilimler, mimari yapı gibi kültürel değerlerin yer aldığı ‘Ortak Sevdamız Kireçli’ Şentürk Kaplan’ın kişisel anılarıyla renkleniyor. Yöresel ağızla anlatılan, köydeki şakacı insanların birbirine yaptığı muziplikler de kitaba ayrı bir tak katıyor.

Şentürk Kaplan, ilk kitabıyla ilgili, “Yaklaşık iki yıllık titiz bir çalışma ve binlerce belgenin taranması sonucu ortaya çıkan bu eser, bizden sonraki nesillere kültürümüzü anlatacak. Gelecek nesillere yazılı bir eser bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum” demişti.

Kitapta yer alan bir mani:

Yaz kadı efendi,
Bu konak sahibi,
Bir külek un vera,
Bir kilo yağ vera,
İki kilo peynir vera,
Beş kilo kartopi vera,
İki kilo lobiya vera
Veren el, dert görmaya

Yöresel atasözleri ve deyimlerden iki örnek:

Aş buldun yanaş, iş buldun savuş.
Allah verirse, Çakolta’nın başında da verir.

İKİNCİ KİTAP: FIKRA TADINDA ARTVİN'DEN HİKAYELER

Kaplan'ın ikinci kitabı da "Fıkra Tadında Artvin'den Hikayeler"di. Bu kitapta da Şentürk Kaplan, memleketi Artvin'e ait belge niteliğinde bilgilere yer vermişti.

Kitap, Pamiray Yayınları'ndan okuyucuyla buluşmuştu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • konuk 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • konuk 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • ssen 2 ay önce Şikayet Et
    innalillahi ve inna ileyhi raciun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.
    Cevapla
  • Gökhan Yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    Köylüme Allah'tan rahmet diliyorum. Çok sevdiğimiz biriydi, köyün kültürel değerlerinin korunması için yoğun çaba gösterdi..erken ölümü bizi çok üzdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri