Eski Emniyet Müdür Yardımcısı'na 18 yıl hapis

Eski Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Ağsakal, "uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç" suçundan 18 yıl 4 ay hapis, diğer 3 sanık ise 9 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Emniyet Müdür Yardımcısı'na 18 yıl hapis
Eski Emniyet Müdür Yardımcısı'na 18 yıl hapis
GİRİŞ 06.02.2024 20:37 GÜNCELLEME 06.02.2024 20:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Edirne'den Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda 18 Kasım 2022 tarihinde Türkiye'ye giriş yapan 34 FYE 532 plakalı kamyonetin gizli bölmesinde gümrük muhafaza ekipleri tarafından şüphe üzerine yapılan aramada 13 kilo 250 gram esrar ele geçirildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, uyuşturucularla ilgili Ahmet Uygur, Serkan Aydoğu ve Birol Eroğlu tutuklandı, uyuşturucu kaçakçılarına yardım ettiği iddia edilen dönemin Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Ağsakal gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Uygur, Aydoğdu ve Eroğlu tutuklanırken, Zeki Ağsakal ev hapsi verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanıklar için 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması yapıldı. Duruşmada tutuklu sanıklar ile ev hapsi verilen Ağsakal da hazır bulundu.

Savunmasını yapan Ağsakal, üzerine atılı suçu kabul etmediğini belirterek, beraatini talip etti. Ağsakal'ın avukatı da müvekkilinin, iddialara ilişkin somut deliller olmadığını bu nedenle beraatini talep etti. Tutuklu 3 sanık ise etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini ifade ederek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyetinin verdiği kısa aranın ardından Zeki Ağsakal'a "uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya ihraç" etmek suçundan 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar, Ahmet Uygur, Serkan Aydoğu ve Birol Eroğlu ise etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılarak, 9 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılıp, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kaçır, yakalan sonra etkin pişmanlık yasasını kullan ve cik. Neden bunlar kendi iradeleri ile suça girdiler. Bu irade sahibi serbest kalsın. Hakimide sorgulamak gerekmez mi? Burda aleni bir gariplik var.
    Cevapla
  • muro 2 ay önce Şikayet Et
    iyi de niye 50 yil vermiyorlar zaten bunun belki 2,3 yili yatacak o da belki ve butun mallarina 100 yil el konacak miras kalsa bile emekli olsa ayni olacak
    Cevapla
  • halıl 2 ay önce Şikayet Et
    böyle kanunmu olur..18 yıl ceza al..daha sonra sal..ev hapsı ver..pes dıyorum..nerdesıniz hukuk yapıçıları..değiştırın bunu..böyle şey mi olur..
    Cevapla
  • malatyalı bilo 2 ay önce Şikayet Et
    Bu adli kontrolü çıkaran var ya Allah bildiği gibi yapsın. Adam uyuşturucu pazarlıyor sen onu adli konrol şartıyla serbest bırakıyorsun. yuh artık yuh. biraz daha satın sonra görüşürüz mü deniliyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gümrüklerde çok iyi kontrol edilmeli çalışanları mal varlıklar önce ve sonra kontrol edilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!