Çağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşım

TİP Çanakkale Milletvekili adayı Doruk Ulaş Özdemir, İstanbul Adalet Sarayı'na düzenledikleri terör saldırısında etkisiz hale getirilen 2 DHKP-C'li terörist hakkında, "Devrim şehitleri onurumuzdur" sözlerini sarf etti.

Çağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşım
Çağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşım
GİRİŞ 06.02.2024 22:33 GÜNCELLEME 06.02.2024 22:33
Bu Habere 397 Yorum Yapılmış

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açıldı.

Terör saldırısında, biri kadın olmak üzere 2 terörist ölü ele geçirilirken, bir vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı. 

Silah seslerinin duyulması üzerine adliye önündekiler, bina içerisine kaçarken adliye içindekiler yere yattı.

İKİ SALDIRGANIN TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP/C ÜYESİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. Söz konusu terör saldırısı anı, adliyenin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Görüntülerde, biri kadın 2 kişinin silahla ateş açarak meydana geldiği görülüyor. Zanlılara silahla karşılık veren polisin, 2 şüpheliyi etkisiz hale getirdiği anlar yer alıyor.

TİP'Lİ VEKİL ADAYI DORUK ULAŞ ÖZDEMİR'DEN TERÖRİSTLERE ALÇAKÇA ÖVGÜLER

Alçak terör saldırısı sonrası TİP'in Çanakkale Milletvekili Adayı Doruk Ulaş Özdemir ise teröristlere açık açık güzellemede bulunarak terörün yanında saf tuttuklarını adeta ilan etti. Ulaş Özdemir, sosyal medya hesabı X ve Instagram hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Ulaş Özdemir X hesabından "Devrim şehitleri onurumuzdur" derken, Instagram hesabından ise "Kahramanlar Ölmez" vurgusu yaptı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ ALAN TİP'Lİ ÖZDEMİR, HESABINI GİZLİYE ALDI

Söz konusu skandal paylaşımlara sosyal medyada büyük tepki geldi. TİP'li Özdemir, vatandaşların tepkilerinin sonrasında hesabını gizliye almak zorunda kaldı.

25 ADRESE OPERASYON: 40 GÖZALTI

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne yönelik terör saldırısının ardından son gelişmeleri duyurduğu açıklamasında, "İstanbul Emniyetimiz, bu menfur saldırı girişiminden hemen sonra 25 adrese operasyon yaptı ve bu vakte kadar 40 şahıs gözaltına alındı, operasyonlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 397
  • Kocaeli 2 ay önce Şikayet Et
    Mahşerdede sevdiklerinle beraber uyanırsın inşaallah
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 ay önce Şikayet Et
    Adidas giymiş, kola içen emperyalist ve kapitalist işbirlikçisi solcu geçinen geri zekâlılar da ancak bizde olur.
    Cevapla
  • murat 2 ay önce Şikayet Et
    ne kahramanlarmış geberdiler sanırım bu memleketi bu cahillerden temizleyip yetki dahi vermemek lazım.. hainler
    Cevapla
  • Bucaklı 2 ay önce Şikayet Et
    terörü ve teröristi övme suçu değil midir bu? bu kadar özgürlük bence fazla.
    Cevapla
  • Dağdeviren 2 ay önce Şikayet Et
    Acaba bu hainler terör eylemi yapıncamı tutuklanacaklar. Bari kimsenin canı yanmadan bu itleri zindanlara atalım ki, nice yiğitlerin yetim ve öksüz kalmasın. Bugibi hainleri serbest bırakan adalet görevlilerinide görsvindenmen edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı