Adliyedeki terör saldırısının skandallarına kamufle gibi çarpıtma! CHP medyası iş başında

İstanbul Adliyesi önünde terör saldırısı girişiminde bulunan DHKP-C’li iki teröristle ilgili ortalığa saçılan skandal bilgiler CHP ve DEM ittifakının gerçek yüzünü ortaya koyarken, Anka’dan tuhaf bir haber servis edildi.

GİRİŞ 08.02.2024 01:01 GÜNCELLEME 08.02.2024 09:56
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısını gerçekleştiren teröristlere, yargılandıkları süreçte destek verdiği ortaya çıkan CHP ve DEM Parti vekillerinin skandalı geniş yankı uyandırırken, fonlu medyadan “kamufle” haberi gecikmedi.

CHP destekli Anka Haber Ajansı, İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına düzenledikleri silahlı saldırı esnasında öldürülen DHKP-C’li terörist Emrah Yayla hakkında daha önce yargının “kovuşturmaya yer olmadığı” yönünde karar verdiğini iddia etti.

Haberde, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında dosya kapsamına yansıyan tespitleri inceleyerek, tüm açıklamalar ışığında şüpheli hakkında dosyaya yansıyan tanık beyanının İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama dönemini kapsadığı, şüphelinin konuşmacı olarak katıldığı etkinlik tespitlerinin sempatizanlık göstergesi olduğu, başlı başına örgüt üyeliği suçuna vücut vermeyeceğini değerlendirdi ve bu haliyle soruşturmanın mükerrer nitelikte olduğu anlaşıldığından kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.” denildi.

Anka’nın haberini Cumhuriyet gazetesi, “Adliyeye silahlı saldırı olayında yeni detaylar: Teröristlerden biri hakkında 'kovuşturmaya yer yok' kararı verilmiş”, Yeniasya gazetesi, “Teröriste takipsizlik verilmiş” başlıklarıyla alıntıladı.

15 YIL HAPİS!

Algı operasyonunu çökerten bilgilere ise Haber7 ulaştı.

DHKP-C’li terörist Emrah Yayla’nın yagılandığı davalarda birçok defa hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Yayla’ya 2004-2005 yılları arasında 1 yıl, 2007-2021 yılları arası 14 yıllık hapis cezası verildi.

Mahkemelerin terörist Emrah Yayla hakkında toplamda 15 yıl hapis cezasına hükmettiği öğrenildi.

İŞTE ALGI OPERASYONUNUN ARKASINA SAKLANMAK İSTENEN GERÇEKLER

  • Adliye saldırganı DHKP-C’li terörist Emrah Yayla hakkında 2020 yılında Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı verdiğine değinilmeyen haberde, saldırganlarla ilgili CHP, DEM Parti ve fondaş medyanın daha önceki tavırlarına değinilmedi.

  • CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, terörist Emrah Yayla’nın “cezaevinde işkenceye maruz kaldığı yönündeki” iddialarına dayalı mektubunu TBMM gündemine taşımıştı.

  • Diğer saldırgan Pınar Birkoç’un cezaevinden kaleme aldığı mektubu ise Cumhuriyet gazetesi yayınlamıştı. Cumhuriyet’in Birkoç’un terör saldırısından sonra söz konusu haberi internet sitesinden silerek delil karartma yoluna gittiği belirlenmişti.

  • DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Pınar Birkoç ve Emrah Yayla’yı savunduğu sosyal medya paylaşımları deşifre olmuştu.

    Polislere saldırıda DEM Parti parmağı! Öğrenci diye savunduPolislere saldırıda DEM Parti parmağı! Öğrenci diye savundu

  • TİP Çanakkale Milletvekili adayı Doruk Ulaş Özdemir, terör saldırısı esnasında etkisiz hale getirilen 2 DHKP-C'li terörist hakkında, “Devrim şehitleri onurumuzdur” sözlerini sarf etmişti.

    Çağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşımÇağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşım

  • CHP destekli Birgün gazetesi ise saldırı olayına ilişkin haberinde “terör”, “terörist”, “terör örgütü” gibi kavramları kullanmayarak vakayı münferit bir silahlı eylem olarak yansıtmıştı. Teröre kalkan olan Birgün, vatan için can veren asker ve polisler için “şehit” ifadesini de kullanmaktan kaçınıyor.

    CHP destekli BirGün’den teröristlere kalkan! ‘Hain’ diyemedilerCHP destekli BirGün’den teröristlere kalkan! ‘Hain’ diyemediler

     
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 52
  • ÖNCE VATAN 3 ay önce Şikayet Et
    chp. Terör örgütü bitmeden. Bu ülkede de. Terör. Bitmez.
    Cevapla
  • meraci83 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkede terör olaylarının tamamında ce HAA pe nin ya ilintisi ya bilgisi ya da perde arkası desteği var her halde!.. DhKP_C denen terör örgütü ce HAA pe nin silahlı kolu değil midir? Sürekli teröristleri aklamaya paklamaya çalıştıklarına göre!...
    Cevapla
  • Bozkurt 3 ay önce Şikayet Et
    CHP ve HDP ne partisinden ülkeye hayrı olur ne seçmeninden kim kimi severse onla birliktedir.Dem'in PKK ise CHP'ninkide DHKPC'dır.
    Cevapla
  • mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    emrah yayla hakkında 2021 ylında 15 yıl hapis cezası verildiyse bu teröristin dışarda ne işi var bunu anlamadım
    Cevapla
  • Yücel 3 ay önce Şikayet Et
    Kim carpitiyorsa kim destek veriyorsa kim bunların arkasında durmussa alın artık içeriye taviz verilmez bu ihanettir hem Vatana hem Millete.Devlet te Kanun Nizam bozulursa vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...
TSK'ya güç katacak! AKYA teslim edildi