İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında mütalaa açıklandı

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

GİRİŞ 12.02.2024 12:10 GÜNCELLEME 12.02.2024 13:30
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İstanbul Taksim'deki İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

6 kişinin hayatını kaybettiği ve 99 kişinin de yaralandığı olaya ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

TERÖRİST ALBASHIR İÇİN REKOR CEZA!

Mütalaada, sanık Albashır'ın "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma, Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Çocuğa Karşı Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürme, Tasarlayarak, Bombalama Suretiyle Adam Öldürmeye Teşebbüs Etme, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Olarak Bulundurma veya El Değiştirme" suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi.

"VEFAT EDENLERDEN DOLAYI GECELERİ UYUYAMIYORUM"

Mütalaaya karşı söz verilen Ahlam Albashir savunmasında, "Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. Ben yetimim, kimsenin yetim olmasını istemezdim. İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim. Bunu affedilmek için demiyorum" dedi.

Duruşma savcısı ise bunun üzerine, "Yetim bıraktığı çocukların günahı boynuna olsun, vicdanı varsa zaten uyuyamasın" dedi. Albashir ise bir şey söylemedi.

KAYNAK: DHA, İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • EFE 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlarin yasama hakki yok . idam dar agacinda saldircaksin ayni gün yakalandigi gün..
    Cevapla
  • birbilen 2 ay önce Şikayet Et
    İdam sana ödül olur...
    Cevapla
  • vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Kıymetli devlet büyüklerim, gerçekten bu yabancı uyruklu insanlarla ilgilli acilen bir çözüm bulunmalı.
    Cevapla
  • vatandaş. 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların idam edilmesi ancak bizim yangınımıza su döker. Yaptıktan sonra boş konuşmasın alçaklar.
    Cevapla
  • ofli 2 ay önce Şikayet Et
    İdam kurtuluştur. O inanılmazsuçları işleyenler, ancak idam ile kurtulur, ancak idam sayesinde yenileri engellenir. Ne bekliyoruz. Kendi öz kimliğimiz, tarihi birikimimiz ve inancımız, kendi yasalarımızı çıkarmak için yeterli değilmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!