Çağlayan'daki terör saldırganlarının hedefleri belli oldu! İşte çantalarından çıkanlar...

Çağlayan'da, İstanbul Adalet Sarayında polis noktasına silahlı saldırı düzenleyen DHKP/C terör örgütü üyesi iki kişinin asıl hedefleri belli oldu. Teröristlerin çantasından çıkanların bir katliama hazırlandıklarını gösterdiği belirtildi.

GİRİŞ 08.02.2024 02:00 GÜNCELLEME 08.02.2024 09:31
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına silahla ateş açan 2 terörist ölü ele geçirilirken, bir vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi yaralandı.

CHP destekli BirGün’den teröristlere kalkan! ‘Hain’ diyemedilerCHP destekli BirGün’den teröristlere kalkan! ‘Hain’ diyemediler

TERÖRİSTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; etkisiz hale getirilen Pınar Birkoç ve Emrah Yayla'nın DHKP/C terör örgütüne üye olduklarını söyledi.

DHKP-C'Lİ TERÖRİST HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKTI!

DHKP-C'li terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un, İstanbul 13. ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve hakim karşısına çıkacağı öğrenildi. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında katliamı düzenleyenlerin hedeflerini ve çantalarından çıkanları yazdı.

Çağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşımÇağlayan'daki terör saldırısı sonrası TİP'li adaydan skandal paylaşım

ASIL HEDEFLERİ NEYDİ?

Selvi, "İki teröristin adliyede bir rehin alma operasyonu mu yoksa katliam mı gerçekleştirmek istedikleri bilinmiyor. Hedef, teröristin ablasının mahkemesi olabilir mi? Ama bu kadar bomba ile kurşunla, silahla geliyorlarsa amaçlarının kan dökmek olduğu kesin" ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi'nin, 'Terör örgütleri üzerinden verilen mesaj' başlıklı yazısında ilgili kısım şu şekilde;

ÇANTASINDAN ÇIKANLAR

Terörist kadının çantasında örgütün flaması ve pankartların olduğu söylenmişti.  Eylem sırasında propaganda yapacakları şeklinde yorumlanmıştı. Ama çantadan  örgüt paçavrasından başka bomba düzenekleri de çıktı. 48 mermi, bir bomba düzeneği ve çok sayıda plastik kelepçenin çıkması bir katliam için geldiklerini gösteriyor. Erkek terörist örgütte bombacı olarak biliniyormuş.

KATLİAMI ÖNLEDİLER

Teröristlerin hesabı bu kez tutmadı. Kahraman polisimizi tebrik ediyorum. Dün büyük bir katliamın önüne geçtiler. Çünkü saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin sırt çantasından çıkanlar bir katliama hazırlandıklarını gösteriyor.

HEDEFLERİ NEYDİ?

Önce olayın başına dönelim. Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli iki terörist Çağlayan Adliyesi’ne metrobüsle geliyorlar. Salı günleri duruşmalar nedeniyle Çağlayan Adliyesi’nin en kalabalık günü. Bunu hesap etmişler. Savcı Kiraz’ı da yine böyle bir günde şehit etmişlerdi. Ayrıca Pınar Birkoç isimli teröristin ablası Necmiye Birkoç’un da mahkemesi var. Bunlar aile boyu teröristler. İki teröristin adliyede bir rehin alma operasyonu mu yoksa katliam mı gerçekleştirmek istedikleri bilinmiyor. Hedef, teröristin ablasının mahkemesi olabilir mi? Ama bu kadar bomba ile kurşunla, silahla geliyorlarsa amaçlarının kan dökmek olduğu kesin. 

POLİSİN DİKKATİ

Önce D kapısından girmeye çalışıyorlar. Sonra C kapısına yöneliyorlar. Ama şüphelenen polis, kimlik numarasını sorunca kadın terörist biber gazı sıkıyor ve ateş açıp kaçmaya başlıyorlar. Polis çatışmaya giriyor. Böylece adliye binasına girmeleri önleniyor. Görüntülerden görmüşsünüzdür, erkek terörist vurulunca kadın terörist onun yanına geliyor. Çatışma sırasında o da vurularak etkisiz hale getiriliyor.

Tele1 toplumu zehirlemeye devam ediyor! Çağlayan'daki terör saldırısında hedef saptırdılarTele1 toplumu zehirlemeye devam ediyor! Çağlayan'daki terör saldırısında hedef saptırdılar

YENİ FETHİ SEKİN

Her iki teröristi de vuran eski özel harekâtçı polis bizim yeni Fethi Sekin’imiz oldu. Büyük bir katliamın önüne geçti. Bu millette Fethi Sekin’ler de Ömer Halisdemir’ler de bitmez. Bugün bunu bir kez daha gördük. İsimsiz kahramanı tebrik ediyorum.

 

KAYNAK: HÜRRİYET
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • medo 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim bu yasalarla, bu AYM ile, bu hakim savcılarla bu tür olayların asla ama asla sonu gelmez. Her şey düzgün olsa olaylar olmaz mı tabi ki olabilir, ama bu kadar kör göze parmak misali olmaz. Dağdaki zavallıya terörist deyip şehirdeki esas organizatörlere, destekçilere siyasetçi, sivil toplum kuruluşu, doktor, avukat diye bakarsanız daha çokkk.. bu olayların analizini yaparız.
    Cevapla
  • nere 2 ay önce Şikayet Et
    gidin batıya doguya hatta araplara böyle dandik örgut yada parti varmi.adamlarda el bombası var. istediklerinde makinali vs silah var.devlet bunları yargılarken neye bakıyor anlamıyorum. bunlar hakim savcı polis asker.şimdide halka silah sıkıyorlar. adı özgürlük solculuk.bunlar bir alay çapulcu ya.senin ülkende sana kafa tutan zibidi takımı. hepsi piyon üç kuruşa satılmış köpekler.
    Cevapla
  • Baykan 56 2 ay önce Şikayet Et
    Geberdiler, Bunun Arkasındaki Güçler Araştırmalar Yapılsın
    Cevapla
  • Bozkurt 2 ay önce Şikayet Et
    Arkasındaki güç CHP.CHP'nin solcu anarşist örgütü bunu çoğu kişi bilir zaten
    Cevapla
  • Helal Olsun 2 ay önce Şikayet Et
    çok temiz iş. kafadan bitir işi.
    Cevapla
  • Alperen 2 ay önce Şikayet Et
    Özel Harekatın eskisi yenisi yok ölene kadar vatan için can feda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!