Özgür Özel'in 'gönül alma' formülü işe yaramadı: Soyer bakın hangi koltuğu reddetmiş!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP'den yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sürpriz görüşmesinin detayları ortaya çıktı.

Özgür Özel'in 'gönül alma' formülü işe yaramadı: Soyer bakın hangi koltuğu reddetmiş!
Özgür Özel'in 'gönül alma' formülü işe yaramadı: Soyer bakın hangi koltuğu reddetmiş!
GİRİŞ 12.02.2024 10:46 GÜNCELLEME 12.02.2024 11:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere sayılı günler kalmışken siyasi partilerin aday belirleme sürecinde de sona gelindi.

CHP'de aday karmaşası halen devam ederken, bazı bölgelerde açıklanmış adaylar üzerindeki tartışmalar da henüz son bulmuş değil.

Son olarak; CHP'nin yüksek oy aldığı İzmir'den mevcut belediye başkanı Tunç Soyer'in yerine Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın aday gösterilmesi, bardağı taşıran son damla olmuştu...

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile partisinin bu kararını eleştirirken; “Yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir” ifadelerini kullanmıştı. 

REDDETTİĞİ TEKLİF ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan gelişmelerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tunç Soyer ile sürpriz bir görüştürme gerçekleştirdi. Soyer, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada kendisine önerilen teklifi reddettiğini "Kendisinin gelecekte farklı alanlarda birlikte çalışmamız ile ilgili teklifleri için teşekkür ettiğimi, ancak şu an böyle bir talebim olmadığını dile getirdim." ifadeleriyle paylaşmıştı. Partisine 'kırgın' olduğu bilinen Tunç Soyer'e götürülen teklifin detayları ise ortaya çıktı. 

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; görüşmede Soyer'in 'gönlünü almak için' yollar arayan Özgür Özel'in, mevcut İBB Başkanına, görevinin bitmesinin ardından koltuğa geçmek üzere “CHP’nin yurtdışı danışmanlığı” teklifini götürdüğü öğrenildi.

 

KAYNAK: SÖZCÜ
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • bahri 2 ay önce Şikayet Et
    kimi hangi göreve getiriyorsa getirsin bu CHP'lilerin sorunu. bizlik bir şey yok.
    Cevapla
  • Sakaryali 2 ay önce Şikayet Et
    İzmir belediyelerinden sorumlu Genel Başkan yardım işi yapsaydı belki kabul edrrdi
    Cevapla
  • müslim 2 ay önce Şikayet Et
    yurt dışı danışmanlığında rant yok. ne yapsın boş işleri..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı