Kadir İnanır'dan tepki çeken PKK sözleri!

Oyuncu Kadir İnanır, 5 Şubat 2021 tarihinde Sur ilçesi restorasyonu kapsamında yapılan kazı çalışmalarında cesedine ait kemikleri bulunan PKK'lı bir teröristin babasının hayatını filme çekmek istediğini söyledi.

GİRİŞ 12.02.2024 17:54 GÜNCELLEME 13.02.2024 16:49
Bu Habere 609 Yorum Yapılmış

   HABER7

Oyuncu Kadir İnanır, terör örgütü PKK mensubu bir teröriste yönelik tepki çeken açıklamalarda bulundu. İnanır, 2021 yılında yapılan kazı çalışmalarında kemikleri bulunan bir teröristin babasının hayatının filmini çekmek istediğini söyledi.

TERÖRİSTİN BABASININ HAYATINI FİLM YAPMAK İSTEDİ

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Kadir İnanır, HDP'nin son dönemdeki siyasetine ve mevcut siyasi atmosfere ilişkin açıklamalarda bulundu. İnanır'ın röportajda bir teröristin babasının hayatını filme çekmek istediğini, ancak filmin çekilmesi durumunda sansüre uğrayacak olduğunu söylemesi ise tepki topladı.

İnanır, "Oğlunun kemiklerini poşetle teslim alan babanın filmini çekmek istiyorum, ama ağır sansür var, onu yensen vali vesayetine toslarsın.." ifadelerini kullandı. 

TERÖRİSTİN KEMİKLERİ BABASINA TESLİM EDİLMİŞTİ

Kadir İnanır'ın bahsettiği teröristin 2015 yılında Erzurum'dan PKK/KCK terör örgütüne katılan 'Welat Çiya' kod adlı Hakan Arslan olduğu ve 2016 yılında Çukur terörü esnasında etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Terörist Arslan'ın cesedinin ise PKK terör örgütü mensupları tarafından toprağa gömüldüğü 05.02.2021 tarihinde Sur ilçesi restorasyonu kapsamında yapılan kazı çalışmalarında cesedine ait kemikler bulunduğu ortaya çıktı. 



Kemikleri Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemelerin ardından DNA örnekleri ile kemiklerin Arslan'a ait olduğu tespit edildiği ve kemiklerin babasına teslim edildiği belirlendi. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 609
  • Soner 2 ay önce Şikayet Et
    Atin iceri bu kadar da fazla yani !
    Cevapla
  • meraci83 2 ay önce Şikayet Et
    Yok yok sen keçi reklamını iyi yapıyorsun ona devam et. Nasılsa yiyeceğini uzatacak birileri vardır.
    Cevapla
  • Karadereli 2 ay önce Şikayet Et
    Reis'in bu millete en büyük iyiliği herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olmasıdır.
    Cevapla
  • SERDAR 2 ay önce Şikayet Et
    Birde ödül verirler üstüne.bu nedir böyle hakkında suç duyurusunda bulunurum şahsi olarak terör örgütü profagandası ndan
    Cevapla
  • okur 2 ay önce Şikayet Et
    birde bunu akil insanlar listesine almışlardı neresi akil bunun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz