AK Parti programına saldırıda yeni detaylar: Suikast için gelmişler

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’ndeki aday tanıtım etkinliğini yapılan saldırıya ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Yeniay'a yönelik suikast girişimi üzerinde duruluyor.

GİRİŞ 14.02.2024 13:11 GÜNCELLEME 14.02.2024 13:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a düzenlenen saldırı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında saldırının terör bağlantısı tespit edilemedi. Saldırının Aziz Yeniay’a yönelik suikast girişimi üzerinde duruluyor.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın bir dernek ziyareti sırasında, beyaz bir araçla olayla yerine gelen kimliği belirsiz kişilerce uzun namlulu silahla saldırı düzenlenmiş ve 32 yaşındaki Ebru G.D. ağır yaralanmıştı. Yaşanan saldırının ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında 4’ü 18 yaşından küçük 25 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olay öncesi ve sonrasında saldırganlara yardım edenler ve silahları temin edenlerin de olduğu öğrenildi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan E.G.D'nin tedavi gördüğü hastanede açıklamalarda bulundu.

TERÖR BAĞLANTISI BULUNAMADI

Öğrenilen bilgiye göre saldırının herhangi bir terör örgütü ile bir bağlantısı tespit edilemedi. Saldırıyı gerçekleştiren grubun daha önce de adli olaylara karışan bir organize suç örgütüne mensup oldukları öğrenildi.

Küçükçekmece'deki saldırıda ağır yaralanan Ebru Güneş'in ailesinden yürek yakan paylaşımKüçükçekmece'deki saldırıda ağır yaralanan Ebru Güneş'in ailesinden yürek yakan paylaşım

Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin yeni gelişme!Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin yeni gelişme!

Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 23'e yükseldiKüçükçekmece'deki saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 23'e yükseldi

BAŞKAN ADAYINA SÜIKAST GİRİŞİMİ OLABİLİR

Saldırının Ak Parti Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’a yönelik bir suikast girişimi olduğu şüphesi üzerinde duruluyor. Kamera görüntülerine göre şüphelilerin olay anında Yeniay’ın dernekten çıkışını beklediği tespit edildi. Kamera görüntülerine göre saldırganlar alt yolda Yeniay’ın çıkış anını bekliyor. Gelen bir telefonla harekete geçen grup dernekten önce polis memurlarının çıkışını bekliyor. Polisler çıkıp Aziz Yeniay çıkmak üzereyken saldırı gerçekleşiyor.

PARA KARŞILIĞINDA MI YAPILDI?

Saldırıyı gerçekleştiren organize suç örgütünün daha önce siyasi bir saldırıya karışmadığı tespit edilince saldırının para karşılığı yapılmış olabileceği üzerinde de duruluyor. 

"20 SANİYE İLE KURTULDU"

AK Parti programına saldırıda yeni görüntüler ortaya çıkarken CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ son gelişmeleri aktardı. Aziz Yeniay'ın saldırıdan 15-20 saniye ile kurtulduğunu belirten Nihat Uludağ, "Aziz Yeniay’ı 15-20 saniye ile orayı tekrar anlatmak istiyorum. Aziz Yeniay, seçim toplantısını Mardinlilerle ilgili dernekte seçim toplantısını bitiriyor. Koruma polislerine buyurun çıkalım diyor. Tam çıkmaya hamle yapıldığı an bir arka sokakta özellikle o anı bekleyen araç geliyor, duraklıyor. Aziz Yeniay ve ekibinin de çıkıyor olması gerekiyor. Zamanla planlama onu işaret ediyor. Nerede bu kalabalık diyorlar. Ama şans eseri seçmenin sorusu ile gecikince kanlı buluşma belki de erteleniyor" dedi

KAYNAK: MİLLİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • alidai 2 ay önce Şikayet Et
    bir görev için kanarya mahallesine girmek zorunda kaldım güneydoğu onlar kadar tehlikeli değil tamamen terör yuvası bir tane aydınlatma direği bırakmamışlar hepsini imha etmişler mobese direğini yıkamamışlar ne hayırsa ama dibinde de yakılmadık lastik kalmamış
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    askeri kışla ve kantinlerde halen İsrail marka ürünler satılıyor
    Cevapla
  • dumrul 2 ay önce Şikayet Et
    İdam ve vatandaşlıktan atma, birinci derece yakınlarına kadar edinimlere el koyma cezası olmadıkça bu suçlar engellenemez. Suç işlemek için bir araya gelen insanlar artık profesyonelleştiler, hapishanelerden avukatları aracılığıyla illegal işlerini yürütüyorlar. Hapse atmak, sonuç vermiyor. Organize oluyorlar, ancak TBMM bunları durdurmak için organize olamıyor. Ülkede huzur kalmadı
    Cevapla
  • Karacadağlı 2 ay önce Şikayet Et
    Kahrolsun pkk kahrolsun fetö kahrolsun bunların destekçileri yasasin ümmetin birliği dirliği.vesselam
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten kanarya sıkıntılı bir yer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!