Bakan Tunç duyurdu: AK Parti programındaki silahlı saldırıya ilişkin 16 tutuklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti programındaki silahlı saldırıya ilişkin, adliyeye sevk edilen 26 kişiden 16’sının tutuklandığını açıkladı.

GİRİŞ 15.02.2024 10:56 GÜNCELLEME 15.02.2024 11:23

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 26 kişiden 16’sının tutuklandığını açıkladı.

Tutuklanan zanlılardan 3’ünün 18 yaşının altında olduğunu bildiren Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında; 26 şüpheli adliyeye sevk edilmiş, 3’ü 18 yaşının altında toplam 16 şüpheli tutuklanmış, 1’i 18 yaşının altında 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 5 şüpheli ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen, demokrasimize yönelik bu tür hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.”

AZİZ YENİAY: PLANLI EYLEM!

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, AK Parti programındaki silahlı saldırıya ilişkin, "Bu bir terör saldırısıdır. Bu bir organize suç örgütü girişimidir, planlı eylemdir.” açıklamasında bulundu.

Yeniay'ın, seçim çalışması sırasında düzenlenen ve bir kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınanlardan 13'ü tutuklanma talebiyle, 4'ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Daha önce mahkemeye sevk edilen 18 yaşından küçük 3 şüpheli tutuklanırken bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ak Parti Küçükçekmece Belediye başkan adayı Aziz Yeniay'ın bir dernekte gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' programı sırasında düzenlenen silahlı saldırının ardından biri kadın 4'ü 18 yaşından küçük toplam 26 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler bugün emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İlk olarak Cumhuriyet Savcısına ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edilen 18 yaşından küçük olan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak ceza evine gönderildi. Suça itilen bir çocuk ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra ise savcılık ifadeleri tamamlanan 5 kişi serbest bırakılırken, 13 kişi tutuklanma talebiyle, 4'ü ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

AK Parti programına saldırıda yeni detaylar: Suikast için gelmişlerAK Parti programına saldırıda yeni detaylar: Suikast için gelmişler

AK Parti Küçükçekmece saldırısında yeni gelişme! İmamoğlu asayiş olayı demişti!AK Parti Küçükçekmece saldırısında yeni gelişme! İmamoğlu asayiş olayı demişti!

Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin yeni gelişme!Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin yeni gelişme!

Küçükçekmece'deki saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 23'e yükseldiKüçükçekmece'deki saldırıya ilişkin gözaltı sayısı 23'e yükseldi

AK Parti programına saldırıda yeni gelişme! 4 kişinin kimliği belirlendi AK Parti programına saldırıda yeni gelişme! 4 kişinin kimliği belirlendi

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!