AK Parti programına saldırıda yeni gelişme! 4 kişinin kimliği belirlendi

AK Parti’nin Küçükçekmece mevcut Belediye Başkanı ve adayı Aziz Yeniay’ın bir dernek ziyareti sırasında silahlı saldırı gerçekleştiren 4 kişinin kimliği tespit edildi.

GİRİŞ 13.02.2024 09:36 GÜNCELLEME 13.02.2024 09:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı ve yeni dönemdeki adayı Aziz Yeniay'ın Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'ndeki aday tanıtım etkinliğinin olduğu noktaya uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açılmış, yoldan geçen Ebru Güneş adındaki vatandaş başından ağır yaralanmıştı. 

Ekipler, olayda kullanılan aracı Başakşehir'de ormanlık bir alanda üzerine plakaları takılmış halde buldu. Olayı gerçekleştirdiği düşünülen 4 kişinin kimlikleri tespit edildi. O zanlılara yardım eden, araç kiralayan ve kaçmalarına destek olan 12 şüpheli de gözaltına alındı.

150 KİŞİLİK EKİP, KAMERA KAYITLARINI İNCELİYOR

Olayın ardından kaçan şüphelilerin tespiti için oluşturulan 150 kişilik ekip, MOBESE kamera kayıtlarını inceliyor.

Olay yerindeki çalışmalarda, 14 adet 7.62 milimetre çapında uzun namlulu mermi kovanı ve 3 adet 9 milimetre çapında kovan bulunurken, 5 araç ve 1 ikametgâha kurşun isabet ettiği tespit edildi.

4 ŞÜPHELİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Sabah'taki habere göre, kiralık olduğu tespit edilen araç Kayaşehir'de ormanlık alanda plakası sonradan takılmış halde bulundu. Dağ yollarını kullandığı öğrenilen aracın çok tozlu olduğu, sonradan takıldığı için plakasının temiz olduğu kaydedildi. 

Aracın içerisindeki boş kovanlar incelemeye alınırken, saldırıda araçta bulunan 4 kişinin de kimlikleri tespit edildi. 

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 1
  • SAMYELİ 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar kim,hangi örgütten,amaç neydi açıklanmadı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…