Kurum'dan, CHP-DEM ittifakına ilk yorum! "Nereden talimat aldıklarını biliyoruz"

İBB Başkan adayı Murat Kurum, CHP ile DEM arasında yapılan İstanbul ittifakına ilişkin "Nereden talimat aldıklarını; milletimiz de çok iyi biliyor, biz de biliyoruz. Burada Kandil’in talimatlarıyla hareket ediyorlar" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 20.02.2024 22:40 GÜNCELLEME 21.02.2024 00:01
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal 24 ve Radyo 24 ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

KURUM'DAN DEM PARTİ YORUMU

Seçim Özel Yayını’nda DEM Parti ve ittifaklara yönelik soruları yanıtlayan Kurum, “Biz ilk günden itibaren hep şunu söyledik: ‘Kim kiminle ittifak kurar buna bakmayacağız’ dedik. Biz, hep İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak için çalışacağız.” şeklinde konuştu.

"NEREDEN TALİMAT ALDIKLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

DEM Parti’nin aday evraklarını son dakika vermesine yönelik konuşan Kurum, “Gelinen süreçte; yetiştirdi, yetiştiremedi; önce verdi, veremedi söylemleri; acaba seçime girsek mi, girmesek mi gibi bir irade görüyoruz karşımızda. Yüksek Seçim Kurulu da başvurularını onayladı. Tabii, nereden talimat aldıklarını çok iyi biliyoruz. Bu manada işte kent uzlaşısı içerisinde olup da farklı farklı ittifaklar içerisinde yine süreci yürütmeye çalıştıklarını da tüm milletimiz görüyor, İstanbullular da görüyor. Ama onlar hangi ittifak içerisinde olursa olsun bizim için hiç önemli değil. Topu da gelse biz bu seçimi alacağız. Altını çizerek söylüyorum. 31 Mart gecesi İstanbul’un Fetret Devri’ni hep beraber bitireceğiz.” dedi.

"KANDİL'İN TALİMATLARIYLA HAREKET EDİYORLAR"

CHP ve DEM Parti arasındaki ‘Kent Uzlaşısı’ noktasında da açıklama yapan Kurum, “Nereden talimat aldıklarını; milletimiz de çok iyi biliyor, biz de biliyoruz. Burada Kandil’in talimatlarıyla hareket ediyorlar. Bir bakıyorsunuz bir aday çıkıyor; ondan sonra gelen bir talimatla adayı hemen değiştiriyorlar. Ama onların hangi ittifakta olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakacağız. Kent Uzlaşısı’nı daha önceki seçimlerde de farklı isimlerle, ‘Şehir Uzlaşısı’ adı altında yaptılar biliyorsunuz. Bildiğim tek şey İstanbul’un sorunları, İstanbul’un problemleri ve İstanbul’un beklentileri. Deprem riski şu anda, onların yapacağı uzlaşıdan daha kıymetli. Oradaki beklenti, kirli oyunlar, kapı arkasında yapılan pazarlıklar; gün be gün ortada. Bunu biliyoruz, saklamalarına gerek yok. Adına başka bir isim koymalarına da gerek yok. Aleni olarak gidip deyin; ‘Biz burada ittifak yapıyoruz’ deyin. Bunu da diyemiyorsunuz, neden? Niye çekindiğiniz bir ittifakı yapıyorsunuz madem? Dolayısıyla bunlar aynı söylemlerle, Kandil’den bir talimat alıyorlar. O talimat çerçevesinde oradaki ittifak tarif ediliyor. Düşünebiliyor musunuz? Kandil bunlara ne yapması gerektiğini tarif ediyor ve bunlar da ona uyuyor.” ifadelerini kullandı.

CANLI YAYINDA SON ANKET SONUÇLARINI PAYLAŞTI

Murat Kurum, muhalefetin 2 ay önce anketlerde "8-10 puan öndeyiz" iddialarına yapılan son anket sonuçlarını açıklayarak cevap verdi. 

"İSTANBULLULARIN AKLIYLA KİMSE ALAY EDEMEZ"

Murat Kurum, yapılan son anket sonuçlarını açıklayarak, "Muhalefet 8-10 puan öndeyiz tezviratları yapıyordu! Biz sahaya indik projelerimizi açıkladık, şu anda 1,5-2 puan öndeyiz. İstanbulluların aklıyla kimse alay edemez." ifadelerini kullandı.

"BU SEÇİMİ FARKLA ALACAĞIZ"

Kurum şu ifadeleri kullandı;

"Sorsanız demokrasiden bahsederler, hak derler. Parasını ödediğimiz billboardlara gece geliyorlar kendi reklamlarını yapıştırıyorlar. Hani nerede demokrasi? Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Öyle bir telaşlandılar ki ne yapacaklarını bilmiyorlar. Kimle ittifak yaparlarsa yapsınlar biz bu seçimi alacağız, farkla alacağız."

 

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Gebzeli 2 ay önce Şikayet Et
    EĞER İMAMOĞLU SEÇİMİ BİR DAHA KAZANIRSA İSTANBUL ASIL FELAKETİ O ZAMAN GÖRECEKTİR....ŞİMDİYE KADAR AKPARTIDEN KALAN ESERLERİ KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ İDARE ETTİ YAPTIĞI TAMAMDA SIFATINA uygun....Ne diyeyim Allah İstanbullulara feraset versin....
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Ekrem neyin nerenin kimin başkanı ben unuttum bilen vaaamı
    Cevapla
  • Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbul İstanbul lu muradını ıskalama muradına sahip çık çık ki istanbul kazansın istanbullu çileden cefadan sıkıntıdan kurtulsun.İSTANBUL ISTANBULLU .uadina kavusmak için MURAT KURUM
    Cevapla
  • esnaf 2 ay önce Şikayet Et
    2019 da imamoğluna oy verdim ama gördumki sadece algı yapıyor icraat falan yok ondan dolayı bu sefer murat kurum a oy verecem dürüst bir insan...
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Nerden talimat aldıklarını biliyorsanız bunlae niye hala mecliste.dünyanın neresinde var vatan hainlerinin mecliste olduğu bi yer.devlet gereğini yapsın o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?
'İki dakikalık muayene'ciler, sokağa çıkabilecek misiniz?