Seçim Kurulu'ndan DEM Parti kararı! İstanbul'da seçimlere girebilecek mi?

DEM Parti'nin İstanbul adaylarının listesini İl Seçim Kurulu'na geç verdiği iddia edilmişti. İl Seçim Kurulu’ndan edinilen bilgiye göre zamanında yapılan adaylık başvurusu kabul edildi.

GİRİŞ 20.02.2024 20:54 GÜNCELLEME 21.02.2024 10:15
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) siyasi partilerin yerel seçim aday listelerini sunmaları için verdiği süre bugün itibarıyla sona erdi.

ADAY LİSTELERİ KABUL EDİLMEDİ İDDİALARI

DEM Parti'nin geç başvuruda bulunduğu için İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listelerinin kabul edilmediği iddiası kısa sürede gündem oldu.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı belirtilirken DEM Parti'den yapılan açıklamada "İstanbul'da adaylık başvurumuz zamanında yapılmıştır" dendi.

DEM PARTİ: SORUMLULUK İL SEÇİM KURULU'NDA

DEM Parti sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır.

'YOLDA KAZA OLDUĞUNDAN...'

DEM Parti Grup başkanvekili Sezai Temelli, "Yolda bir kaza olduğundan dolayı gecikme oldu, 17:00'ye 5 kala başvuru yapıldı ama Seçim Kurulu Başkanı kabul etmedi." dedi.

DEM PARTİ AVUKATINDAN AÇIKLAMA: BAŞVURU ALINDI

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu Bürosu'na gelen DEM Parti avukatı, başvurularının kabul edildiğini ve başvuru süresiyle ilgili bir problem olmadığını söyledi.

Adliye önünde bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlamaktan kaçınan parti avukatı, başvuruyu saat 17.00'den önce yaptıklarını ve alındı belgesini aldıklarını ifade etti.

İL SEÇİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

DEM Parti'nin İstanbul aday çıkarıp çıkaramayacağıyla ilgili belirsizlik devam ederken İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvurunun alındığı belirtildi.

DEM PARTİ İSTANBUL'DA SEÇİME GİRİYOR

İl Seçim Kurulu, başvurunun 16.55'te, incelemenin 17.14'te yapıldığını açıkladı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 279
  • okan 2 ay önce Şikayet Et
    Yalan söylemedikleri bir an bile olmadı ki bugünde yalan söylemesinler. Yalan müslümana günah kefereye serbest.
    Cevapla
  • mahmuthan 2 ay önce Şikayet Et
    yine oylarını chpye verecekler
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bence Girsin Çünkü Chp yi Bitirir
    Cevapla
  • türk insan 2 ay önce Şikayet Et
    bilerek seçim kuruluna geç beyanda bulunmuşlar işte amaç ortalığı karıştırmak
    Cevapla
  • 1071 vatan sevdası 2 ay önce Şikayet Et
    Oyun oynayacaklardı ayaklarına dolandı Umarım bir daha ki sefere boğazlarına dolanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz