İBB Başkanlığı için 52 kişi yarışacak!

Siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için verilen süre saat 17.00 itibariyle doldu. İBB Başkanlığı için 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak.

İBB Başkanlığı için 52 kişi yarışacak!
İBB Başkanlığı için 52 kişi yarışacak!
GİRİŞ 20.02.2024 23:15 GÜNCELLEME 20.02.2024 23:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

31 Mart'ta yapılacak olana Mahalli İdareler Seçimleri için siyasi partilerin aday listelerini teslim etmesi için verilen süre saat 17.00 itibariyle doldu.

DEM Parti'nin listeyi geç verdiğine yönelik iddiaların ardından DEM Parti avukatları İl Seçim Kurulu ile görüştü. Görüşmenin ardından avukatlar liste ile ilgili bir sorun olmadığını belirterek İl Seçim Kurulu'ndan ayrıldı.

Seçim Kurulu'ndan DEM Parti kararı! İstanbul'da seçimlere girebilecek mi?Seçim Kurulu'ndan DEM Parti kararı! İstanbul'da seçimlere girebilecek mi?

30 BAĞIMSIZ ADAY YARIŞACAK

İl Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için DEM Parti'nin de aralarında bulunduğu 22 siyasi parti adayı ile 30 bağımsız aday yarışacak. DEM Parti tarafından sosyal medyada paylaşılan İl Seçim Kurulu teslim tutanağında başvurunun saat 16.55’te yapıldığı, saat 17.14’te inceleme tamamlandığı kaydedildi.

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • mesut 2 ay önce Şikayet Et
    Bu bağımsız adaylık durumu ülke için başa bela!. Acil olarak bir düzenleme gelmeli, reklamım olsun diye aday olanlar var, onların yüzünden oy pusulaları büyüyor, bir yığın yazışma ve işlemler yapılıyor, gereksiz bir masraf oluşturuyorlar. Cumhurbaşkanlığı adaylığına benzer bir sistem kurulmalı, mesela edevlet üzerinden seçmenin en az %1 imzası istenmeli mesela
    Cevapla
  • KDR 2 ay önce Şikayet Et
    Bir garip hancı, bilmez ve anlamaz ki Allah'ın dediği olur!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bizene kimi desteklediğin
    Cevapla
  • Kırsehirli 2 ay önce Şikayet Et
    Millet Partisi adayı Hasan Güner'i destekleyeceğiz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki