Balıkesir'de tefecilik yapan suç örgütü çökertildi

Gömeç'te tefecilik yapan suç örgütü, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin başarılı operasyonuyla çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan operasyonu sabah saatlerinde duyurdu.

GİRİŞ 22.02.2024 10:52 GÜNCELLEME 22.02.2024 11:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalarda; Gömeç ilçe merkezinde ikamet eden S.B. isimli şahsın tefecilik yaptığı bilgisine ulaşılırken, 15 Kasım 2023 tarihinde Takipli KOM faaliyeti başlatıldı.

Faaliyet dahilinde uygulanan iletişimin tespiti ve kayda alınması tedbiri, yapılan fiziki takipler, MASAK'tan alınan verilerin incelenmesi sonucu, tefecilik suçunun örgütlü olarak işlendiği, bu maksatla şüpheli S.B. liderliğinde hareket eden 6 şüphelinin içerisinde bulunduğu yapılanma tarafından, maddi açıdan zor durumdaki şahıslara boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para verdikleri, vadesi geldiği halde borçlarını ödemek isteyen şahısların faizlerini arttırarak borçlarının bitirilmesini engelleyip, sistematik şekilde daha fazla borçlandırdıkları, borcunu ödeyemeyen şahısları tehdit ve şiddet yoluyla baskı altına aldıkları, mağdurların, borçlarını ödemek amacıyla traktör ve arsalarını düşük fiyata satışa çıkardıkları ve satışa çıkarılan mal varlıklarını şüphelilerin yakınları tarafından satın alınmasını sağladıkları tespit edildi.

Örgüt tarafından, Çanakkale ve Balıkesir'de ikamet eden 37 kişinin mağdur edilerek 45 milyon TL haksız kazanç elde edildiği belirlendi.

Şüphelilerin yakalanması ve suça ilişkin delillerin toplanması amacıyla Gömeç, Burhaniye ve Ayvalık ilçelerinde 5 şüpheliye ait 7 adreste icra edilen operasyonda; 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 213 adet tabanca fişeği, 4 adet tabanca şarjörü, 10 adet açık senet, 14 adet açık çek, 6 adet cep telefonu, 1 adet ev satış sözleşmesi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, R.S., A.Ş.D., S.T., H.M. ve A.D. yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt lideri S.B. ve örgüt elemanı Ç.Ç., takip faaliyeti esnasında başka suçlardan tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevine gönderildi.

MASAK verilerinin incelenmesine ve soruşturmaya devam edildiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon ile ilgili olarak yaptığı sosyal medya açıklamasında, "Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, operasyonları gerçekleştiren kahraman Jandarmamız ile MASAK’ı ve Gelir İdaresi Başkanlığımızı tebrik ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Namyelüs 2 ay önce Şikayet Et
    Tefecilik suçlaması hafif olmuş.Yaptıkları mafya varı işler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...