Bursa’da 'Kafes-46' operasyonları: 3 organize suç örgütü çökertildi!

Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-46' operasyonlarında; elebaşılığını Bülent Çetkin’in, Osman Deliçay’ın ve yurt dışında firari Muhammet Tayyar Türkeş’in yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

GİRİŞ 24.02.2024 11:08 GÜNCELLEME 24.02.2024 11:08
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da düzenlenen Kafes-46 Operasyonu'nda elebaşılığını Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş’in yaptığı 3 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Operasyonlarda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüpheli yakalandı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Ali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

Bursa’da eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-46” operasyonlarında; elebaşılığını Bülent Çetkin’in yaptığı organize suç örgütü, elebaşılığını Osman Deliçay’ın yaptığı organize suç örgütü ve elebaşılığını Muhammet Tayyar Türkeş’in(Yurtdışı firar) yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda 2 örgüt elebaşının da içerisinde bulunduğu 47 şüpheli yakalandı.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, il merkezi ve Gemlik ilçesinde 3 ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda 55 şüpheliden 47'sinin yakalandığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, Türk Ceza Kanunu'nun 220. maddesi ve nitelikli yağma" suçlarından soruşturmalar yürütüldüğü belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 3 ayrı suç örgütüne mensup 55 zanlıya yönelik Bursa merkez ve Gemlik'te operasyonlar düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Suç örgütü elebaşları B.Ç, O.D. olmak üzere 47 şüpheli yakalanmış olup, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde adli işlemleri devam etmektedir. Diğer suç örgütü elebaşı M.T.T. dahil olmak üzere 8 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürmektedir. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda 10 ruhsatsız tabanca, bir kalem tabanca, 4 kurusıkı olduğu değerlendirilen tabanca olmak üzere 15 tabanca, 13 av tüfeği, bir çelik yelek, çok sayıda fişek ve bir miktar para ele geçirilmiştir."

İzmir’de FETÖ operasyonu: 23 gözaltıİzmir’de FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

Hatay'da DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik operasyon: Bir şüpheli tutuklandıHatay'da DEAŞ ve El Kaide'ye yönelik operasyon: Bir şüpheli tutuklandı

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması soruşturmasında 15 gözaltı kararıFETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanması soruşturmasında 15 gözaltı kararı

İsveç, terör örgütü PKK ile mücadeleye devam edecekİsveç, terör örgütü PKK ile mücadeleye devam edecek

Şırnak'ta PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildiŞırnak'ta PKK’ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39
  • Gizli 2 ay önce Şikayet Et
    İzmir, alsancakta, ki bar pavyon gece kulüpleri, pis işler dönüyor.. buradan ihbar ediyorum..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    idam sart
    Cevapla
  • berk 2 ay önce Şikayet Et
    Biri çıkıp hergün yakalandığı söylenen bu suç örgütleri hakkında bir açıklama yapmalı. Bir ülkede Bu kadar çok suç örgütü neden var? Çökerte, çökerte bitmiyor!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İdam olmazsa, topla topla içerde besle sonra sal ve millete zarar vermeye devam etsinler. Olay bu.
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Düşmanlarımız bize çok yönlü organizeli vesayet savaşı yapıyor. Ajanlar hem ajanlık yapıyor hem de çeteleri kullanıyorlar. Chp yıllarca kahraman Türk nutukları attı şimdi Türkiye bölünsün diyor. Münafıkların durumu bu. Kafirler de belli Müslümanlar da. Birileri belli olmasın ister çünkü çakallar sisli puslu havayı sever. İnternet termal kamera ile düşman enselenir.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bu insanları yakalayıp sonra geri bırakıyorlar ondan sonra daha fazla millete zarar veriyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler