Başkan Altay: “Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı şehrimize hayırlı olsun”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında sona gelinen bir köprülü kavşağın daha alt geçit kısmının hizmete açıldığını duyurdu.

GİRİŞ 26.02.2024 08:21 GÜNCELLEME 26.02.2024 10:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Konya merkezde 1,5 milyar lira maliyetle devam eden 4 köprülü kavşaktan biri olan Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı’nın alt geçit kısmında TOGG ile bir sürüş yapan Başkan Altay, ışıl ışıl, pırıl pırıl Konya’ya yakışır bir köprülü kavşağı daha hayata geçirdiklerini söyledi.

MERKEZDEN ŞEHRİ HASTANESİNE ULAŞIMA DA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Köprülü kavşağın bölge için toplu ulaşım açısından önemine değinen Başkan Altay, “Alttan geçişe açtığımız Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı, yeni yapacağımız raylı sistem hattı üstünden geçeceği için toplu ulaşım açısından da önemli bir köprülü kavşak oldu. İnşallah Mart sonunda üst yapısıyla, sinyalizasyonuyla, çevre düzenlemesiyle birlikte tamamlayarak tamamen hizmete açılmış olacak” diye konuştu.

1,5 MİLYAR LİRA MALİYETLE 4 KÖPRÜLÜ KAVŞAK ÇALIŞMASI YÜRÜTÜLÜYOR

Ayrıca Adliye’den Şehir Hastanesi’ne geçişte yayaların kullanımı için yürüyen merdivenli, engelliler için asansörlü bir yaya üst geçidinin çalışmasını da tamamlamak üzere olduklarını kaydeden Başkan Altay şöyle devam etti: “Bu ikisi birlikte açıldığında Şehir Hastanemize yaya, araç, bisiklet ve tramvay ulaşımı için büyük bir kazanım elde etmiş olacağız. Şu an itibariyle güncel bedelle 1 milyar 550 milyona 4 köprülü kavşağımızın çalışmasını yürütüyorduk. Sedirler Kavşağı’nı açtık, Fırat Caddesi’ni geçen hafta alttan trafiğe açmıştık. Bugün Şehir Hastanesi Önünü açıyoruz. Taş Köprü’deki işlerimiz biraz daha kapsamlı olduğu için inşallah onu da Mart ayı içerisinde en azından alttan trafiğini açmayı ve Nisan ortasında da tamamen tamamlamayı planlıyoruz.” 

“ŞEHRİMİZİN ULAŞIM ALTYAPISINA YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Köprülü kavşağın tramvayın çevre yolundan diğer tarafa geçişi için de büyük bir altyapı desteği sağladığına dikkati çeken Başkan Altay, “Tamamlandığında raylı sistemlerimizle Şehir Hastanesi’ne ve Yeni Sanayi Sitesi’ne Alaaddin’den kesintisiz bir şekilde ulaşmış olacak. Şehir Hastanesi önü Kanal Caddesi Köprülü Kavşağı’nın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şehrimizin ulaşım altyapısına yatırım yapmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Böylece çevre yolu istikametindeki tüm noktalarında çalışmalarımız kesintisiz devam edecek” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 3
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Konya büyük oynuyor barekallah.Baş Şehir başkent Konya, resmi olarak Ankara olsun.Düşman ülkelerin elçilikleri ülkemizde Ankara'da olduğu sürece Ankara biri bizi gözetliyor. Kronik çeteler ajanlar ile dolu.Çanakkale'de en çok şehit veren Konya,Kastamonu çok güzellikleri hak ediyor.Kamal atarumyahudi bu illerden binlerce masum Alimleri şehit etti. Chp=pkk düşman, uyanık olalım lütfen.
    Cevapla
  • Adem 2 ay önce Şikayet Et
    Yeni bir çevreyolu şart konyaya mevcut olanlar artık trafik çekmiyor iş gidiş-dönüş saatleri çok yoğun
    Cevapla
  • Dayan dalyan 2 ay önce Şikayet Et
    Başkan çalışıyor, adamın hakkını vermek lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var