Yargıtay'dan emsal karar: Sahte rapora hapis cezası!

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, işe gitmemek için photoshopla kendisine sahte rapor düzenleyen kişiye, "resmi belgede sahtecilik" suçundan verilen 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı.

GİRİŞ 27.02.2024 11:32 GÜNCELLEME 27.02.2024 12:23
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dairenin kararına göre, Kırıkkale'de acil tıp teknisyeni olarak görev yapan bir kişi, ameliyatı sonrası kendisine düzenlenen 30 gün istirahat raporunun ardından, işe gitmemek için belge üzerinde photoshop programını kullanarak tarih değişikliği yaptı ve 20 günlük sahte rapor oluşturdu.

Devam eden süreçte de muayenesi sonrası kendisine verilen 1 günlük raporun ardından 6 günlük sahte rapor, bir özel hastaneden aldığı 10 günlük rapordan sonra da yine photoshop programını kullanarak 20 günlük rapor düzenledi.

Bu şekilde düzenlediği raporları çalıştığı kuruma sunan ve işe gitmeyen kişinin raporlarının sahte olduğunun anlaşılması üzerine hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Soruşturma sonucu hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan kamu davası açılan kişi, Sulakyurt Asliye Ceza Mahkemesince 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karar üzerine, sanık avukatı, "düzenlenen belgelerin aldatıcılık niteliğinde olmadığını ve sahtecilik suçunun unsurlarının oluşmadığını" savunarak, yerel mahkeme kararını temyiz etti.

Temyiz incelemesini yapan Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun yapıldığına hükmetti. Daire, eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olduğunu belirterek, verilen cezayı onadı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 14
  • Memet 6 ay önce Şikayet Et
    Şu avukatların işi acayip. Adam resmen sahtekarlık yapmış ya, bu avukat savcı olsaydı dediğinin aksini iddia ederdi. İşte böyle tuhaf bir süreç yaşıyoruz.
    Cevapla
  • Aytek 6 ay önce Şikayet Et
    Avukata göre sahtecilik olması için sanırım hiç rapor olmaması gerekiyor. Yoksa tarihi kafasına göre düzenlemesinde her hangi bir sorun yok. O kadarcık şey sahteciliğe mi girermiş!
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    tuvalette kırkdakika kaldı diye işden atılan kişi için mahkeme neder? bukonuyla alakasız ama. enazından işçiye uyarı verilmeli idi parasını verse dahi
    Cevapla
  • Muammer 6 ay önce Şikayet Et
    Ne alaka adam sahte evrak düzenliyor, dolandırıcının teki ceza az bile
    Cevapla
  • İbrahim 6 ay önce Şikayet Et
    Avukat kelimesindeki alk A harfini alın son dier A harfinin yanina koyun adamlar tabi vukaat savunmaya bak hakim olsam mahkemeyi yaniltmaya çalışmaktan sovu gizlemeye calismaktan avukatlara ceza veririm
    Cevapla
  • aLp 6 ay önce Şikayet Et
    vukaat diye bir kelime yok!
    Cevapla
  • Orhan0708 6 ay önce Şikayet Et
    Vukaat değil o, vukuat... Vaka'nın arapça çoğulu... Türkçesi olanlar, olaylar... )))))))
    Cevapla
  • Lütfi bey 6 ay önce Şikayet Et
    Hapiste yatan Ahmet Türk için de sahte rapor düzenlettirip; dönemin c.başkanı Abdullah Gül tarafından affedilerek salıverilmesi tekrardan incelenmelidir. Ölüyor diye hapisten çıkarılan herif k.kılıçdaroğlu ile Ankaradan taaaa İstanbula yürüdü. Hani ölümcül hasta idi. Cezasının tamamını çekmeliydi. Adalet herkese lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eljif Elmas yeniden Süper Lig'e mi dönüyor! Flaş atak
Mescid-i Aksa alev alev! Terör örgütü sinsi plan için harekete geçti