Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, “Erdoğan, Erbakan’ı hapse attırmaya çalıştı” iddiası sonrası yalanlamalar peş peşe gelirken, merhum Necmettin Erbakan'ın avukatı Yaşar Gürkan Haber7'ye konuştu.

Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı
Avukatı yıllar sonra ilk kez Haber7'ye açıkladı! Erbakan'dan Tayyip Erdoğan talimatı
GİRİŞ 01.03.2024 13:07 GÜNCELLEME 01.03.2024 17:26
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

     Haber7-ÖZEL

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun “Erdoğan, 2006 yılında Erbakan'ı hapsettirmek istedi” iddialarına eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan gelen yalanlamanın ardından bir açıklama daha geldi. Merhum Necmettin Erbakan'ın 1988 yılından hayatını kaybetmesine kadar avukatlığını yapan Yaşar Gürkan konuyla ilgili Haber7'ye konuştu. 



Erbakan'ın 28 Şubat ve 'Kayıp trilyon' davası da olmak üzere tüm hukuki süreçlerinde yanında olan avukat Yaşar Gürkan, mahkeme sürecini ve ceza sonrası Erbakan'ın kendisine verdiği 'Tayyip Erdoğan talimatı'nı yıllar sonra ilk kez açıkladı. 

EVİN ETRAFINI SARAN POLİSLER SAYGILI DAVRANDI

Erbakan'ın haksız yere tamamen siyasi sebeplerle cezaya mahkum edildiğini söyleyen avukat Yaşar Gürkan, polislerin Erbakan'ın evinin etrafını sardığı gün yaşananları şöyle anlattı; 

Sağlık nedenleri dolayısıyla cezanın ertelenmesi kararını çıkarttım. Erbakan'ın evine geldiğimde polisler evin etrafını çevirmişti. Ancak hiçbir şekilde zor kullanma gibi bir durum söz konusu olmadı. Eve gelen polisler saygılı bir şekilde davrandı. Kapıyı tekmelemek, yumruklamak gibi davranışlarda bulunmadılar. Ben geldiğimde rahmetli Erbakan ibadet ediyordu. Ben geldim dedim 'Hocam erteleme kararını getirdim' diye. Hiç unutmam o günü derin bir nefes alıp oh diyerek Allahü Tealaya hamdü senada şükürde bulunmuştu..

ERBAKAN'DAN TALİMAT: TAYYİP'E YARDIMCI OLUN 

Avukat Gürkan,  mahkeme ve hapis süreci sonrası da Erbakan Hoca'nın AK Parti'deki isimlere bakışının değişmediğini belirtti. Gürkan, Erbakan Hoca'nın Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin ve Bülent Arınç gibi isimleri kendi çocukları gibi gördüğünü söyleyerek "Kandillerde ve özel günlerde onlardan mesaj geldiğinde gururla ve sevinçle bize naklederdi." şeklinde konuştu.



Erbakan Hoca'nın özellikle Tayyip Erdoğan'ı adeta kendi evladı gibi telakki ettiğini ayırmadığını söyleyen avukat Gürkan, Erbakan'ın kendisine verdiği Tayyip Erdoğan talimatını yıllar sonra ilk kez açıkladı. Gürkan "Erbakan Hoca bana talimat verdi. Tayyip'e yardımcı olun, onlara hukuki konuda yardımcı olun diye. Ben de onlarla Tayyip Bey'in avukatı aracılığıyla bilgi alışverişinde bulundum" dedi. 

"MÜESSES NİZAMIN BASKISI VARDI"

Gürkan, "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Erbakan'ın ceza alması yönünde baskısının olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Ben hukuki tarafına baktım bu konuda açıklamada bulunmam doğru olmaz.  Ancak bence o günkü müesses nizamın baskısı vardı. Sayın Temel Karamollaoğlu Bey, bu konuda söz söylemeye yetkilidir." ifadelerini kullandı. 

BİRÇOK ŞEY CHP'Lİ MALİYE BAKANI'NIN KURGUSUYLA GERÇEKLEŞTİ

CHP'nin o dönemki tutumundan da bahseden Gürkan, yaşanan birçok şeyin dönemin Maliye Bakanı'nın kurgusuyla gerçekleştiğini söyledi. Gürkan, "Kayıp trilyon, diye bilinen davada çok hukuk dışı düzenlemeler yapıldı. Böylece haksız ve hukuksuz raporlar oluşturuldu" şeklinde konuştu. Gürkan, eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın da çok tahrikte bulunduğunu belirterek "Ceza hukuku alanında haksız ve hukuka aykırı itham ve isnatları baz alarak 'yarasalar, kan emiciler' diye beyanatlar verdi." dedi.

BÜLENT ARINÇ VE FATİH ERBAKAN YALANLADI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun merhum Erbakan'ın hapsiyle ilgili iddialarını eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan yalanlama geldi. 

Bülent Arınç, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek Erbakan'ın söz konusu olan cezaevine girme ihtimalini ortadan kaldırmak adına ellerinden geleni yaptıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'la istişare ederek o dönemki AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'i aradığını ve Erbakan için olumsuz bir durumun ortaya çıkmaması adına gerekli kanuni düzenlemenin yapılması için çalışma yapılması yönünde talimatı kendisinin verdiğini söyledi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise O dönem Erdoğan ve AK Parti iktidarının bugün gelinen nokta kadar kurumlara ve devlete hakim olmadığını ifade ederek “Özellikle FETÖ’nün o dönemde çok ciddi bir hakimiyeti söz konusuydu. Orada yaşanan sıkıntılarla ilgili biz tabii başbakanlık düzeyinde değil ama daha alt seviyedeki bürokrasideki, emniyettiki FETÖ’cü unsurların böyle bir tavır içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Cumhurbaşkanı'nın o dönem Başbakan olarak Erbakan Hocamıza karşı böyle bir tavır içerisinde olacağını düşünmüyoruz” dedi.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 51
  • Gültepeli bjk 1 ay önce Şikayet Et
    Nesil ve jenerasyon farkı bilenler ve O malum zamanı hayatı yaşayanla çoluk çocuğa tavsiyeler etseydi chpkk yı Türkiye yi anlatsaydı böyle kör sağır seçmenler olmazdı
    Cevapla
  • faruk 1 ay önce Şikayet Et
    bu karamolla tam bir kukla insanları birbirine düşürmeye çalışıyor
    Cevapla
  • Dadas 1 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan in yapacağı en iyi iş bu olurdu bu adamı hiç ceza evinden cikartmamak
    Cevapla
  • verme 1 ay önce Şikayet Et
    hic konu klamadi bu niye gundeme geliyor suc var ise erdogan ne yapacak orda kanunlar uygulanir idi erdogan mi ceza vermis iceri atin demis ne alaka belki yanlis ceza yada dogru ceza o baska erdogan engel olsa bu sefer erdogan kanunlara karsi geldi olacak idi
    Cevapla
  • Sefa 1 ay önce Şikayet Et
    Erbakan hocamız sizi korudu sizin de Filistin'i fiili korumanız gerek söylemle değil ya devlet başa ya kuzgun leşe...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'