Sıcaklık çakılıyor! MGM ve uzmanlardan uyarı: Mart kapıdan baktıracak!

Son dakika haberi: Uzun bir süre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar İstanbul dahil çok sayıda kentte çarşambadan itibaren yerini soğuk ve yağışlı havaya bırakacak.

GİRİŞ 05.03.2024 06:57 GÜNCELLEME 05.03.2024 09:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

16 kent için de sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Yağışların kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Adana ve Mersin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

YAĞIŞLAR GELİYOR

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Batı bölgelerinde yarın sabah başlayacak yağışların 5 günlük periyotta yurdun büyük bölümünde görüleceğini belirten Yavuz, "Batı bölgelerindeki yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olması beklenirken, çarşambadan itibaren kuzeyden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisiyle sıcaklıklarının düşmesini, Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinin yükseklerinde karla karışık yağmurla kar yağışının görülmesini bekliyoruz." dedi.

Ege'nin güneyi, Akdeniz'in batısı ve İç Anadolu'nun güneyinde yarın kuvvetli lodosun etkili olacağını bildiren Yavuz, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

"MART AYI KAPIDAN BAKTIRACAK"

 

Yağışların hafta sonu Doğu Anadolu'da görülmesinin ardından yurdu terk edeceğini ve yeni bir sistemin görüleceğini ifade eden Yavuz, şunları söyledi:

"Sıcaklıklar şu an mevsim normallerinin üstünde ancak çarşamba gününden itibaren düşüşler başlıyor. Perşembe ve cuma günü sıcaklıklar mevsim normallerinde olacak, hafta sonu ise mevsim normallerinin altına düşecek. İlk değerlendirmelere göre mart ayı adeta kapıdan baktıracak. Yurt genelinde 10 derece gibi hızlı bir sıcaklık düşüşü görülebilecek. Mevsim geçişlerinde vatandaşlarımız sıcak havayı görünce rahatlıyorlar ama bahara aldanmamak gerekiyor. Çarşambadan itibaren hava durumuna dikkat etmek gerekiyor."

3 BÜYÜKŞEHİRDE HAVA DURUMU

Ankara'da hafta boyunca görülecek yağışların gün içerisinde aralıklı olacağını ve etkisini kaybedeceğini belirten Yavuz, perşembe ve cuma günü özellikle Kızılcahamam gibi kuzey ilçelerde kar yağışı ihtimali olduğunu söyledi.

Yavuz, "Ankara'da hava sıcaklığı 18 derece iken sıcaklık hafta sonu 8 dereceye kadar düşecek. Gece sıcaklıklarının ise 4 dereceden eksi 2'ye kadar düşmesini bekliyoruz." dedi.

İstanbul'da dört gün boyunca yağış görüleceğini dile getiren Yavuz, sıcaklıkların gündüz 15-16 dereceden 10 dereceye, gece ise 8-10 dereceden 4 dereceye kadar ineceğini aktardı.

İzmir'de de dört gün boyunca aralıklarla yağış görüleceğini bildiren Yavuz, gündüz ve gece sıcaklıkların 7-8 derece kadar düşeceğini kaydetti.

14 KENTE SARI,2 KENTE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre ise 16 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.

Sarı kod verilen iller: Ayfonkarahisar, Ankara, Aydın, Antalya, Balıkesir, Burdur, Eskişehir, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Konya, Manisa, Uşak, Karaman

Turuncu kod verilen iller: Antalya, Muğla

SALI HAVA DURUMU

ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

PERŞEMBE HAVA DURUMU

 

KAYNAK: NTV
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • emekli 1 ay önce Şikayet Et
    bu sevinecek bir durum değil artık tüm ağaçlar çicek açmış bir don felaketir ancak ben kar yağışının akdeniz ege iç anadolu güney anadolu ve marmarada etkili olacağını sanmıyorum don belki iç anadolunun bazı kesimlerinde görülebilir Dünya hızla ısınıyor ısınma artık kendini hissettirmeye ve gelecek sonu hatırlatmayı hızlandırdı ısınma süreleri artarak devam edecek
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    kardeşim ne kar var ne yağmur allah rahmetini üzerimizden çekti ben bu yaşıma geldim ben böyle bir kış görmedim nerdeyde 3 aydır ankaraya ne kar ne yağmur yağdı bunun sonu allah korusun kuraklık kıtlık allah cc rahmetini üzerimizden esirgemesin allah cc bol bol rahmetini versin inşallah amin çok tövbe istiğfar ve dua etmemiz lazım allah affetsin bizleri.
    Cevapla
  • chp yenilecek...!!! 1 ay önce Şikayet Et
    kazma kürek yaktıracak
    Cevapla
  • Only 1 ay önce Şikayet Et
    Bu haberi verenlere ziyaaa diyorum.
    Cevapla
  • Orhan 1 ay önce Şikayet Et
    Memleketin bekası için, meslek sahibi insanların artması gerekir, farkında iseniz,şu an gençlik kurye işine merak salmış, 18 ine gelen altına motor alıyor, kurye olmaya heves ediyor, gençliğe yazık oluyor, devletin bu işe bir an el atması gerekiyor, bir önerim var 25 yaşına girmeden önce kuryecilik yapılmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar