Dünya Meteoroloji Örgütü kötü haberi verdi! El Nino etkisi olacak

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), geçen yıl ve bu yıl normallerin üstünde sıcaklıklar getiren El Nino’nun, bu yıl Mart ve Mayıs ayları aralığında normalin üstünde sıcaklıklara neden olabileceğini açıkladı.

GİRİŞ 06.03.2024 06:40 GÜNCELLEME 06.03.2024 08:39
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

WMO bugün yaptığı açıklamada 2023’ten itibaren yüksek sıcaklılardan sorumlu El Nino iklim düzeninin, şu sıralar etkisini biraz kaybederek zayıfladığını ancak gelecek aylarda küresel iklimi etkilemeye devam edeceğini, insan faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazlarının hapsolduğu sıcaklığı yükselteceğini belirtti.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK

WMO açıklamasında “Mart ve Mayıs ayları arasında neredeyse tüm kara alanlarında normallerin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor” diyerek uyardı.

ANA SUÇLU: SERA GAZLARI

WMO Genel Sekreteri Celeste Saulo konuyla ilgili `Haziran 2023'ten bu yana her ay yeni bir aylık sıcaklık rekoru kırıldı ve 2023, şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl oldu. El Nino bu rekor sıcaklıklara katkıda bulundu, ancak ısıyı hapseden sera gazları tartışmasız ana suçludur” dedi.

El Nino nedir?

El Nino ortalama olarak her 2 ila 7 yılda bir meydana gelir ve genellikle 9 ila 12 ay sürer. Orta ve doğu tropik Pasifik Okyanusu'ndaki okyanus yüzeyinin ısınmasıyla ilişkili doğal olarak oluşan bir iklim düzenidir. Dünyanın farklı yerlerindeki hava ve fırtına düzenlerini etkiler. Ancak bu, insan faaliyetleri nedeniyle değişen bir iklim bağlamında gerçekleşir.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Değildir,vakti geldiğinde görülecek İNŞALLAH...
    Cevapla
  • Malik 1 ay önce Şikayet Et
    Sera gazını en çok tetikleyen inekler dir.Bill gets söyledi pandemi zamanında. Çözümü nedir ineklerin hepsi yok edilecek dedi.et olarak ne yiyeceğiz dediler? Yapay et üretecekler dedi ve bütün proteinlerin olduğu bir hap üretecekler ilerde dedi.
    Cevapla
  • Rhsz 1 ay önce Şikayet Et
    Sebebi Sensin..
    Cevapla
  • Acil 1 ay önce Şikayet Et
    Ana suçlu sera gazı değil 7 milyarın ta kendisidir axilen nüfus düşürülmeli 2025e kadar 1 milyar olmalı
    Cevapla
  • Halil 1 ay önce Şikayet Et
    Bunu bende tahmin ederim kış mı gördük bu sene ılık geçti baharda sıcak geçer,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı