CHP’li İBB’nin ‘Kent Lokantası’ ifşa oldu! Ücretsiz yemeği parayla satıyor…

Reklama dayalı belediyecilik anlayışıyla İstanbul'u yönetmeye çalışan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ‘Kent Lokantası’ balonu patladı. CHP’li İBB’nin ücretsiz yemeği parayla sattığı ortaya çıktı.

CHP’li İBB’nin ‘Kent Lokantası’ ifşa oldu! Ücretsiz yemeği parayla satıyor…
CHP’li İBB’nin ‘Kent Lokantası’ ifşa oldu! Ücretsiz yemeği parayla satıyor…
GİRİŞ 07.03.2024 16:54 GÜNCELLEME 08.03.2024 09:39
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

‘İsrafı bitireceğiz’ sözleriyle 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun, algıları tek tek çöküyor. Son 5 yılda hizmet etmek yerine reklam bütçesini şişirerek algı belediyeciliği ile mega kent İstanbul'u yöneten CHP'li İBB'nin 31 Mart yerel seçimlerine giden süreçte sık sık reklamını yaptığı ve vatandaşlara ucuz yemek verildiğini iddia ettiği 'Kent Lokantaları' ile ilgili gerçek ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu ekibi tarafından fonlandığı bilinen ancak daha sonra ters düşen ‘İBB Haber isimli hesap Kent Lokantası gerçeğini ifşa etti.

ÜCRETSİZ YEMEĞİ PARAYLA SATIYOR!

İBB yönetiminin milyonlarca lira reklam bütçesi ayırarak tanıtımını yaptığı Kent Lokantası’nda, AK Parti döneminde ücretsiz şekilde verilen yemeğin parayla satıldığı ortaya çıktı.

KENT LOKANTASI GERÇEĞİ

Sosyal medya platformu X'de yer alan 'İBB Haber' isimli yıllarca CHP'li İBB tarafından fonlandığı bilinen hesap, Kent Lokantaları'nın arka planını ifşa etti.

AK Parti belediyeciliği döneminde her ay 1,5 milyon kişiye ücretsiz yemek verilirken iddiaya göre 2019'dan sonra CHP döneminde bu sayı aylık 795 bine geriledi.

Ücretsiz verilen yemeğin neredeyse yarı yarıya azaltılması ile elde edilen finansmanın bir kısmıyla Kent Lokantaları açıldı. Geri kalan kısmı ise reklam ve algı çalışmasında kullanıldı.

Böylelikle AK Parti yönetimindeki İBB'nin ücretsiz yemek hizmetinden faydalanan ihtiyaç sahibi kişi sayısı azalırken, Kent Lokantası adı altında ise para ile yemek satıldı.

CHP'li İBB yönetiminin bu operasyonu milyonlarca liralık reklam çalışması ile sözde başarı hikayesine dönüştürüldü.

 

Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ak parti bedava yemek verir kimsenin haberi olmaz. chp parayla veriyor ucuz diye reklam yapılıyor
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 ay önce Şikayet Et
    Seni gidi SÜLÜN OSMAN seni GİDİ
    Cevapla
  • irfan 1 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Heyhat 1 ay önce Şikayet Et
    Tam bir safing.. gülermisin ağlar mısın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bedava vermesine gerek yokki kent lokantasi sistemi devam etsin cok uygun fiyatlar la da satisa devam etsin herkes yesin durumu olmayanlara yine ucretsiz yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi