Akıllara durgunluk veren olay! 'Filmlere yorum' vaadiyle 6 milyon liralık vurgun!

"Görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz" vaadiyle 23 ilde 18 kişiyi 6 milyon lira dolandırdığı belirlenen 8 şahıs, Karabük ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

GİRİŞ 07.03.2024 20:40 GÜNCELLEME 08.03.2024 10:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan “görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz" şeklinde vaatte bulunan ve verilen reklam üzerinden farklı sitelere yönlendirilerek yaklaşık 153 bin TL dolandırıldığı iddiası ile başvuran vatandaşın ihbarı doğrultusunda çalışma başlattı.

FİLMLERE YORUM YAPMA VAADİYLE 23 İLDE 18 KİŞİYİ DOLANDIRDILAR

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince müşterek yürütülen 4 aylık planlı çalışma neticesinde şüpheli şahısların sosyal medya üzerinden reklam linki vererek mağdurlardan hesaplarına para aktardıkları, aktardıkları bu parayı kendi aralarında dolaştırdıkları sonrasında kripto para üzerinden yurt dışına aktardıkları tespit edildi.

6 MİLYON TL VURGUN YAPTILAR

Şüpheli şahısların bu yöntemle Karabük dahil olmak üzere 18 ilde toplamda 23 kişiyi dolandırarak yaklaşık 6 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Yapılan çalışma sonucu tespiti yapılan 9 hedef şahsa yönelik Karabük ve İstanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonda 8 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konulurken, firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yakalanan şüpheli şahsılardan 1 şahıs alınan ifadesi sonrası serbest bırakılırken, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • faruk 1 ay önce Şikayet Et
    bedava para fare kapanında
    Cevapla
  • Yahya 1 ay önce Şikayet Et
    kısa bir süre sonra çıkıp o parayı yerler. Mağdurlar da sadece mağdur olmakla kalırlar. Hatta parayı kriptoya yatırmışlarsa daha da değerlenir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yazıklar olsun her gün dolandırıcı haberi
    Cevapla
  • Çeçen muhafız 1 ay önce Şikayet Et
    Demekki yonulacak kaz var adamlarda kekleyip yoluyor. Kanacak olanlar varsa kandıracak ta mevcut yani
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    telegram üzerinden banada yazmışlardı ama ALLAH'ın izniyle düşmedim bu tuzağa anladım zaten dolandırcı olduğunu baya baya ısrar etdi ama nafile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası