CHP'li Muhittin Böcek’in 5 yıllık karnesi: Tek icraatı usulsüz işlemlere imza atmak!

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 yıllık karnesinde tek icraatı usulsüz işlemlere imza atmak oldu.

GİRİŞ 08.03.2024 16:36 GÜNCELLEME 08.03.2024 17:40
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlere sayılı günler kala mevcut belediye başkanlarının da 5 yıllık dönemdeki icraatları karşılarına çıkıyor. CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 yıllık karnesinde tek icraatı skandal olaylara imza atmak oldu.

Değişim sloganda kaldı: CHP'nin Antalya adayı Muhittin Böcek oldu!Değişim sloganda kaldı: CHP'nin Antalya adayı Muhittin Böcek oldu!

2019 yılında göreve gelir gelmez aynı görüş ve siyasi düşüncede olmayan çalışanları işten çıkartan CHP’li Böcek, başdanışmanı üzerinden ihalelerde birçok yolsuzluk yaptı. Kopya vaatler, zarar eden şirketlere sermaye yatırımı, ihalede usulsüzlük, zamanında tamamlanamayan projeler, sahillerdeki işgal ve birçok kanunsuz işlem sayıştay raporlarına kadar yansıdı.

İşte Muhittin Böcek'in 5 yıllık karnesi...

İLK İCRAATI: İŞÇİ KIYIMI

CHP’li Böcek’in göreve gelir gelmez ilk icraatı aynı görüş ve siyasi düşüncede olmayan 50 personeli sürgün ettirmekle beraber 100 işçiyi işten atması oldu. Bununla yetinmeyen belediye, çalışanlara ’pişmanlık dilekçesi’ imzalatarak sendika değiştirmeleri için baskı ve mobbing uygulaması sonucu Hizmet-İş üyesi 3 bin 768 üye ise zorla istifa ettirildi.

İşçilere namus sözleri vererek göreve gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, genel seçimlerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeleri ve kullandıkları oyları fotoğraflı olarak belgelemeleri isteyerek adeta personeli fişledi. Verilen bu talimata uymayan ve oy kullanmadığını belirten bir belediye çalışanı, birim sorumlusu 3 partili çalışan tarafından darp edildi.

'Suyum yok' isyanına CHP'li belediyeden kirli oyun! Vatandaş gece vakti darp edildi!'Suyum yok' isyanına CHP'li belediyeden kirli oyun! Vatandaş gece vakti darp edildi!

BAŞDANIŞMANINA 5 MAAŞ + İHALE KIYAĞI!

2019'dan bu yana Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başdanışmanlığını yapan Cem Oğuz'un ASAT'taki yönetim kurulu üyeliği dışında, Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Aldaş'ta yönetim kurulu üyeliği, Antepe İnşaat A.Ş.'de yönetim kurulu başkanlığı ve Ankara Üniversitesi bünyesinde öğretim görevlisi görevlerini sürdürerek aynı anda 5 farklı yerde çalıştığı öğrenildi.

Ayrıca Muhittin Böcek'in başdanışmanlığını yapan Cem Oğuz'un yönetim kurulunda olduğu şirketlerle beraber ‘belediyedeki ihalelere’ girdiği tespit edilerek birçok ihalede usulsüz işlemler gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Skandal olay 2022 Sayıştay Raporuna yansıdı.

Raporda, “Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri’nin ön izninden geçen bir ihaleye, yine aynı kişinin müdürü olduğu şirketin katılması ve yaklaşık maliyet bilgisinin önceden bilinmesi sonucunda, 4734 sayılı Kanun’un 11’inci, 17’nci ve 61’inci maddelerine aykırı hareket edilmiştir." denildi.

ZARAR EDEN ŞİRKETLERE SERMAYE ARTTIRIMI!

Yolsuzlukları saymakla bitmeyen CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tamamlanamayan projeler ile gelir kaybına uğrarken, zarar eden şirketlere sermaye arttırarak kaynak aktarımında bulundu.

Muhittin Böcek'in taktığı saatin fiyatı dudak uçuklattıMuhittin Böcek'in taktığı saatin fiyatı dudak uçuklattı

Başdanışmanında yönetim kurulunda olduğu şirketlere destek olan CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 5 belediye şirketinin yüksek oranda zarar etmesine rağmen 168 milyon 144 bin 180 TL sermaye artırımı yoluyla kaynak aktardı. Sayıştay, 2022 yılı faaliyetleri için hazırladığı raporda, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhasebe kayıtlarını mevzuata uygun olarak yapmadığına, Ulaşım Hizmetleri Petrol Sanayi ve Ticaret A.Ş. gibi belediye şirketlerinin dolaylı olarak sübvanse edildiğine de değindi.

SAHİLDE İŞGAL!

Antalya sahillerini işgal eden yapılar sayıştay raporuna yansıdı. Sayıştay'ın CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi için hazırladığı raporlarda, sahillerdeki işgal, yıkılmayı bekleyen yapılar ve usulsüz işlemlerle ilgili değerlendirmeler yer aldı.

2022 yılı raporunda, önceki yıl hazırlanan rapora da yansıyan Konyaaltı Sahili işgallerinin artarak devam ettiği saptandı. Sahildeki belediye tarafından kiralanan restoran, kafe ve büfe olarak işletilen alanların, projeye aykırı olarak genişletildiği tespit edildi. Mevuzata aykırı şekilde sahilleri işgal eden belediye ek protokoller ile işgal edilen alanlar meşru hale getirdiği ortaya çıktı.

 

HALK SÜT KRİZİ: BİNLERCE ANTALYALI MAĞDUR EDİLDİ

AK Parti döneminde hayata geçirilen Halk Süt projesinde bile kriz yaşandı. Sütlerin tarihinin geçmesi, bozuk sütlerin dağıtılması, bekleyenlere dönüş yapılmaması ile binlerce vatandaş mağdur edildi. Şikayet sitelerinde yer alan şikayetlere göre ‘halk süt’ uygulaması vatandaşlara vaat edildiği şekilde sunulmadı. Durumdan mağdur olan onlarca vatandaş çözümü şikayet sitesinde arayarak mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Ancak CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Süt ile yaşadığı kriz bununla da bitmeyerek Halk Süt’te çalışan bir personel hakkında, görev yerinin değiştirilmesi sonrası verileri yok ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı.

 

Evrak yırtmakla ve bilgisayarını çökerterek verileri yok etmekle itham edilen personel ile bir başka personelin görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi. Süt dağıtımında kullanılan 5 arabanın sayısının bir dönem 3’e indiği, bu olaydan sonra araç sayısının 10’a çıkarıldığı öğrenildi. Bir poşette litrelik 8 adet süt olduğu, her araca ortalama 70 poşet alındığı, günlük bir tur yapılarak sütlerin dağıtıldığı, bir kısım personelin sütleri erken dağıtıp işe gelmediği, hem iş yerinde puantajda hem de süt dağıtım yerlerinde imzayı önceden attığı, çoğunluğu belirli bir siyasi partiye ve/veya görüşe mensup veya belirli isimlere süt dağıtıldığı, şartları tutmasına rağmen başvuran kişilerin başvurularının reddedildiği, düzenli süt verilen kişilere ait excel tablosu listelerinin sistemden tek tek yok edildiği öne sürüldü.

 

CHP'li Böcek'e yardımcısı Başaran'dan zehir zemberek sözler: FETÖ'ye kuyruk oldunuzCHP'li Böcek'e yardımcısı Başaran'dan zehir zemberek sözler: FETÖ'ye kuyruk oldunuz

 

YOLSUZLUKLA İTHAM EDİLİYOR

Göreve geldiği günden bu yana tek icraatı usulsüz işlemlere imza atmak olan CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 5 yıllık dönemde yolsuzlukları saymakla bitmiyor. Bilgi İşlem Daire Başkanı olarak atadığı yeğeni Cemil Böcek’in kanunsuz bir şekilde firmalara yetki vermesinden, liyakatsiz bir şekilde atanan yardımcıların mevzuata aykırı şekilde makam aracı tahsis etmesine kadar birçok illegal işlem CHP’li Böcek’in imzası ile gerçekleştirildi.

 

CHP'li belediyede işçiye büyük şantaj! WhatsApp mesajları ortaya çıktıCHP'li belediyede işçiye büyük şantaj! WhatsApp mesajları ortaya çıktı

 

Sayıştay raporlarına yansıyan işlemlerden biri de CHP’li belediyenin Konyaaltı Sahil Düzenlemesi Mimari Projesi’ni sürdürmek için ikinci etabı hazırlarken AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ihale dökümanını kullanılması oldu. Ayrıca CHP’li belediyenin milyonlarca lira reklam bütçesi ayırarak tanıttığı ‘Akıllı Kent Sistemleri’ projesinin ilk etabında yer alan ‘EDS’ projesinin tamamlanamaması ile Büyükşehir Belediyesi’nin gelir kaybına uğradığı sayıştay raporlarına da yansıdı. CHP’li Muhittin Böcek Antalyalılara hizmet değil algı dağıtarak sınıfta kaldı.

 

CHP'li Böcek'in oğlu ve yeğenine 5 yıl hapis istemiCHP'li Böcek'in oğlu ve yeğenine 5 yıl hapis istemi

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Ahmet Aydın 1 ay önce Şikayet Et
    Hülya koçyiğitin damadını zarar ettirdi
    Cevapla
  • Asım 1 ay önce Şikayet Et
    Süleymancılar işlerini biliyor Antalya'da bir seçim CHP ye bir seçim Ak partiye oy verip , zengin oldular
    Cevapla
  • Metin kale 1 ay önce Şikayet Et
    Ya devlet başa ya kuzgun leşe
    Cevapla
  • Muhtar 1 ay önce Şikayet Et
    ben antalyada yapılan işleri bilemem onları takip edecek olan devlet yargı ama ben alanyanın mahmutlar mahallesinde oturuyorum 52 bin nüfusun olduğu yere çivi çakılmadı 5 yıl heba oldu bide yapmadığı spor tesisine alanya belediye başkan adayınız pankart asmış yapmadığınız spor tesisini yapacaz diye porecesi bitik yer düzeltmesi yapılmış ama 5 yıl yattınız içme suyunu barboros caddesini
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünya artık bilsinki chp demek sadece kendi adamlarını düşünen demek chp demek devamlı yalan söyleyen demek chp demek çamur demek çukur demek kısaca kafirlik demek
    Cevapla
  • Hakan yücel 1 ay önce Şikayet Et
    Evet ben bir CHP liyim ve utanıyorum.muhittin böcek yalan dolan ile isyerlerimizi yıktı tekrar yapılacak hak sahibi esnafa geri verilecek dedi ve elimizden aldı CHP gençlik kollarında görev yapmış bir arkadaşına 3 işletmeyi birden ona verdi bizim ekmeğimizi elimizden aldı hakmı bu hüküm mu adaletmi evett bende görüyorum bir CHP li olarak utanıyorum...EKMEGİMİ GERİ VER MUHİTTİN BÖCEK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı