Aralarında sadece 10 metre mesafe var! 3 dakika arayla iftar yapıyorlar

Balıkesir’le Çanakkale arasında bulunan Mıhlı Çayı'nın bir yakası ile diğer yakası arasında iftar açma süresi 3 dakika…

Aralarında sadece 10 metre mesafe var! 3 dakika arayla iftar yapıyorlar
Aralarında sadece 10 metre mesafe var! 3 dakika arayla iftar yapıyorlar
GİRİŞ 12.03.2024 10:28 GÜNCELLEME 12.03.2024 10:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Balıkesir’in Edremit ilçesi ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sınırında bulunan Mıhlı Çayı’nın iki yakasındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesi kırsal Narlı Mahallesi ile Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Beldesi Mıhlı Mahallesinde çayın iki yakasındaki komşular 3 dakika arayla oruçlarını açıyor. Çayın Balıkesir’in Edremit ilçesi tarafında yer alan vatandaşlar 19.21’de iftar vaktinde oruçlarını açarken yaklaşık 10 metre ilerideki Çanakkale yakasındaki komşuları ise 19.24’te oruçlarını açıyor.

"ONLAR YİYOR, BİZ BEKLİYORUZ"

Mıhlı Çayı’nın Edremit yakasında yaşayan vatandaşlar “Biz Edremit’te oturuyoruz. Komşumuz olan Küçükkuyu’nun Mıhlı Mahallesi tarafındaki komşularımız bizden 3 dakika sonra iftarlarını açıyorlar.” Derken Çanakkale tarafından oturan vatandaşlar ise “Ezanımız Balıkesir tarafında okunduktan sonra bizim burada 3 dakika sonra okunuyor. Onlar oruç açarken biz bekliyoruz” dediler.

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 6
  • abdullah 23 1 ay önce Şikayet Et
    ezan sesini duydun mu orucunu açarasın ,imsakiyeyi hazırlayanlar il bazında şehir merkezlerini esas alarak hazırladıklarından hatalı olabilir.
    Cevapla
  • üsen veya hüsen 1 ay önce Şikayet Et
    Sizde Çayın Köprüden Karşıya Geçin Orucunuzu Açıp Geri Dönün Beklemeyin
    Cevapla
  • Rasim 1 ay önce Şikayet Et
    Aynı zaman diliminde olduklarını çözemeyecek kadar mı saf bunlar yoksa medya kendine haber yapmak için mi böyle bir işe girmiş
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu gibi yanlışlıklara Diyanet İşleri Başkanlığı bir son vermelidir. Buna benzer birçok il sınırında ezan saati ile ilgili karışıklıklar söz konusu. Bir yerde vaktin girmesi il sınırına göre belirlenmez. Bu gibi beldelerde ezanın ortak okunması gerekir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Böyle saçma bir şey olur mu?Iki taraf da ayni anda açması gerekmez mi.Dinimiz kolylık dini değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...