Antalya'da orman yangını: Ateşi yakan şahıs alevlerin arasında bulundu

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının bir şahsın alkol aldıktan sonra 'ısınmak için' ateş yakmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi. Şüpheli şahıs, alevlerin arasında bulundu.

GİRİŞ 12.03.2024 13:35 GÜNCELLEME 12.03.2024 13:36
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Antalya Kemer'de çıkan orman yangını kontrol altına alınırken; alevlerin sebebinin alkol alan bir şahıs olduğu ortaya çıktı. 

Kemer ilçe merkezindeki Çalış Tepe mevkisinde saat 07.00 sıralarında orman yangını çıktığı bilgisi üzerine Kemer Orman İşletme Şefliği ve Kemer Arama Kurtarma (KEMKUT) ekipleri bölgeye gitti.

SÖNDÜRÜLDÜ

Yangına 2 arazöz ve 15 kişiyle müdahaleye giden ekipler, yoldan yaklaşık 600 metre yukarıdaki alana ulaşabildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve sağlık ekipleri de bölgede hazır bekledi. 1 dönümlük alanda etkili olan yangın, ekipler tarafından etrafı çevrilerek kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

ALEVLERİN ARASINDA BAYGIN BULUNDU

Öte yandan, ilk müdahale için yangın noktasına çıkan orman muhafaza görevlisi Mustafa Atcı, yanan alanın ortasında yerde yatan kişiyi fark etti. Kendinden geçmiş halde yatan kişiyi bir süre uğraştıktan sonra kaldıran Atcı, yanındakilerle birlikte ormandan yola kadar indirdi.

Adının F.K. (25) olduğu belirlenen kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Kemer Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

ISINMAK İÇİN YAKMIŞ

Çeşitli suçlardan çok sayıda kaydı olduğu belirlenen F.K.'nin ilk ifadesinde alkol aldıktan sonra ısınmak amacıyla ateş yaktığını söylediği öğrenildi. F.K.'nin hastanedeki kontrollerinin ardından şüpheli olarak Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından polis merkezine götürüleceği belirtildi.

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • İçki yasaklanmalı 1 ay önce Şikayet Et
    Nasipsiz geberesice.Ramazan günü oruç varken zıkkımlanmak .Rabb'im kalbine iman nasip etsin sakinlik huzur versin.Huzur İslam'da
    Cevapla
  • ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    orman yakanlara da idam cezası gelmeli. bakalım o zamanda ayyaşlık sarhoşluk mangalcılık gibi bahaneler kalıyomu.
    Cevapla
  • bu ne 1 ay önce Şikayet Et
    ne güzel içki içene pozitif ayrımcılık, o zaman arabaları içkili kullanmayı serbest yapsınlar.
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 ay önce Şikayet Et
    Ne demeye gurtardiniz ? ataydiniz atesin icine
    Cevapla
  • fırat 1 ay önce Şikayet Et
    kendisi de geberseymiş keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik