Dakikalarca tekmelenerek öldürülen Eros'la ilgili apartman sakininden yürek yakan sözler

Başakşehir’de İbrahim Keloğlan tarafından dakikalarca tekmelenerek katledilen Kedi Eros’la ilgili paylaşımda bulunan apartmanda yaşayan bir kadının paylaşımı, yürekleri yaktı.

GİRİŞ 14.03.2024 09:51 GÜNCELLEME 14.03.2024 09:52
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Başakşehir'de İbrahim Keloğlan tarafından 6 dakika boyunca tekmelenerek öldürülen kedi Eros, Türkiye'nin gündemine oturdu. Hayvanseverler ve vicdanlı olan tüm insanlar Eros'un katilinin ceza alması için mücadele verdi. Katil ceza aldı ama serbest kaldı. Öte yandan Eros'un öldürüldüğü sitede yaşayan bir sosyal medya kullanıcısı Eros'un hikayesini anlattı.

İstanbul Başakşehir'de yılbaşı gecesi Eros isimli kediyi asansörde sıkıştırıp 6 dakika boyunca  tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan'a verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının üst mahkemece bozulmasının ardından dün yeniden yargılama yapıldı.

Vahşi olayın cezasız kalmasını istemeyen hayvanseverler, Keloğlan'ın tutuklanması için çağrıda bulunmuştu. Keloğlan, iyi hal indirim uygulanarak "Kasten hayvan öldürme" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, verilen cezanın Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar ki en yüksek ceza olduğunu açıkladı.

Öte yandan Eros'un yaşadığı sitenin sakinlerinden olan bir sosyal medya kullanıcısı Twitter'da Eros'un doğum, yaşam ve ölüm sürecini anlattı.

marcell2015 adlı kullanıcı şunları paylaştı:

“Size Eros'tan bahsetmek istiyorum; Neden adı Eros ? Nerede doğdu büyüdü ? Neden bu kadar çok seviyoruz ve nasıl öldürüldü ? Eros 2018'in sonlarına doğru yaşadığımız sitede doğdu. Annesi hava çok soğuk olduğu için sitenin otoparkına sığınmış orada doğurmuştu. Beyaz ayaklı Eros...

 

Annesi smokin bir kedi ismi Papyon'du. Eros çok ürkek bir o kadarda herkese sevgi dolu gözlerle bakan, insanlara onu sevsin diye adeta yalvaran bir kediydi, bu yüzden ismini Eros koymuştuk...

 

Kardeşleri zamanla sitenin bahçesine dağıldı kendilerine yeni bölgeler buldular. Fakat Eros otopark çıkışı olan apartman girişini terketmek istemedi ve orada herkese kendini sevdirip güvenli bölgesi olarak bildiği yerde yaşadı hep (orada da öldürüldü)

 

Bugüne kadar ne kimse mama kabına ellemişti ne de kötü bir muameleye maruz kalmıştı herkese çok güveniyordu..

 

Zamanla annesinin önderliğinde apartmana girmeye onu seven daireleri keşfetmeye, evlerde mama yiyip bir kaç saat kestirmeye başladı... Evlerimizde kendini sevdiriyor biraz uyuyup gidiyordu.

 

Kardeşi Üzüm ile birlikte mamalarını yiyor keyiflerine bakıyorlardı, asla ama asla pençe çıkardıklarını birilerine saldırdıklarını, koştuklarını kaçtıklarını hiç görmemiştim.

 

31 Aralık gecesi muhtemelen acıkmış yada yumuşak bir zeminde uyumak istemiş, gece saatlerinde asansöre binmişti..#ibrahimkeloğlan 'ın onu öldüreceğinden habersizdi.. (üstelik mahkemede katiline saldırdığına dair ona iftira atılacaktı ama kameralar yaklaşmadığı bile kaydediyordu)”

 

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 10
  • ismail 1 ay önce Şikayet Et
    Hapis yetmez asalım. Keşke bu tepkilerin yarısını filistinde ölen çocuklara gösterseydiniz.
    Cevapla
  • Perihan 1 ay önce Şikayet Et
    Bütün bunlara rağmen bu adam serbest bırakılıyor bu nasıl vicdan ibretlik ceza verilmeliydi
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kedi ve köpekten çocuklarda alerji arttı buna bağlı kortizonlu sprey tüketimi arttı. Sonuçlarını da araştırıp öğrenin. Hayvana insan insana hayvan muamelesi yapılırsa olacağı bu. Bir kedi yüzünden yorum yapan millet sokak hayvanları yüzünden ölen çocuklara ses çıkartamaz hale gelirse, 3 milyar müslüman 5 milyon yahudiye ses çıkartamaz hale getirilir. Süslüman sadece
    Cevapla
  • kemal 1 ay önce Şikayet Et
    insanlar öldürülüyor cezalar yetersiz ,
    Cevapla
  • hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Yapılanın çok büyük bir günah olduğu net ama, dünya üzerinde özellilkle müslümanların yaşağıdığı coğrafyalarda filistinde doğu türkistanda arakanda suriyede ırakta ve dünyanın birçok bölgesinde yapılan soykırımlara zulümlere de daha gür ve yüksek sesle itiraz etmek şarttır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Kripto para düzenlemesinde sona yaklaşıldı: Bu hafta Meclis'e sunulacak