İngiltere ve Fransa'dan sonra CHP de rahatsız oldu! İlhan Uzgel: Orada ne işimiz var?

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel hem Türkiye'nin Gazze için garantör olma teklifini hem de Somali ile Türkiye arasında çığır açan savunma ve ekonomi anlaşmasını 'Ne işimiz var orada' diyerek eleştirdi.

GİRİŞ 16.03.2024 11:12 GÜNCELLEME 16.03.2024 14:10
Bu Habere 327 Yorum Yapılmış

Türkiye 8 Şubat'ta imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşması ile Hint Okyanusu ve Kızıldeniz'e açılan Aden Körfezi üzerindeki Somali'de kilit oyuncu konumuna yükseldi. Türkiye ile Somali arasında 8 Şubat'ta savunma ve güvenlik konularını da içeren bir anlaşma imzalanmıştı.

Türkiye, Afrika Boynuzu'ndan güçleniyorTürkiye, Afrika Boynuzu'ndan güçleniyor

"FRANSIZLAR RAHATSIZ"

Middle East Eye sitesinde yer alan bir analizde Fransa'nın Afrika'daki nüfuzunun sarsıldığına işaret edilerek "Türkiye'nin geçmişi temiz. Fransız politikacılar rahatsız." ifadeleri kullanılmıştı.

İNGİLİZLER: TÜRKİYE SORUNUN BİR PARÇASI OLDU

İngiliz yayın organı BBC Türkiye'nin Afrika Boynuzu'ndaki stratejik hamlesini "Anlaşmanın jeopolitik önemi 1 Ocak’ta Etiyopya’nın Somali’den ayrılmaya çalışan Somaliland ile deniz üssü kurma amaçlı imzaladığı anlaşmaya yanıt olarak imzalanması. Türkiye’nin bu anlaşmayla, Afrika Boynuzu olarak adlandırılan bölgenin en önemli sorunlarından birinin parçası haline geldiği yorumları yapılıyor." şeklinde servis etti.

Daha önce pek çok kez Suriye ve Irak'taki sınır ötesi operasyonlara kaşı çıkan, 'Libya'da ne işimiz var' diyen hatta Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ’ın kurtarılmasında Türkiye'nin kardeş Azerbaycan'a tam destek olmasını bile eleştiren CHP şimdi de Somali ile yapılan stratejik anlaşmayı eleştirdi.

Son dakika haberi: Erdoğan anlattı! Aliyev 'O CHP'liyi ülkeye sokmam, ihanet etti' dedi...Aliyev "O CHP'liyi ülkeye sokmam, ihanet etti" dedi...

CHP: SOMALİ'DE NE YAPIYORUZ?

"Somali'de ne yapıyorsunuz? diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel "Hadi askeri eğitim veriyorsunuz, olabilir; ama Somali kara sularını korumayı üstlenmek nereden çıktı? Bunun Türkiye'nin güvenliği ile ilgisi nedir?" ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi Flake: Gazze'de Türkiye olmadan çözüm zorABD Büyükelçisi Flake: Gazze'de Türkiye olmadan çözüm zor

CHP: GAZZE'DE NEDEN GARANTÖR OLUYORUZ

Türkiye'nin Filistinliler için garantör ülke olma teklifini de hedef alan CHP'li Uzgel "Türkiye'yi bırak garantör, ara bulucu olarak bile görmek istemiyorlar. Nereden çıktı garantörlük işi? Hangi hazırlığı yaptınız da Türkiye'yi, Gazze'de garantör yapsınlar? Hiç düşündünüz mü? Bunun zemini nedir"  dedi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 327
  • meraci83 1 ay önce Şikayet Et
    Vizyonsuz ve sığ değilse eğer bu zavallı kimler adına çalışıyor araştırmak lazım. Böyle bir açıklamayı ancak Türkiye ye karşı olanlar yapıyor da hani!..
    Cevapla
  • nurı belcıka 1 ay önce Şikayet Et
    cok merak edıyorum sız turkmusunuz yahudı veya ermenımı
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 ay önce Şikayet Et
    Chp bir yahudi ve ermeni toplulugudur isbat istersen vekillerinin cogh ermeni veya yahudi ailelere mensuptur
    Cevapla
  • Skut 1 ay önce Şikayet Et
    Bu mecliste İslam amacına hizmet etmeyenlerin ne işi var, Müslüman ülkeyiz, Muhalefet de olsa devletin stratejik ve jeopolitik çıkarlarına itiraz eden vekil bu memleketi temsil edemez.
    Cevapla
  • dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    chp kodlarına dönmüş, ne işimiz var, nerden çıktı... Hayatınız beleş ve yalan üzerine kurulu. Siz İstanbullunun paralarını yemeye devam edin.. Devlet, hesabını kitabını yapmıştır, anlamazsınız siz, anlasanız başka bir şey olurdunuz. KOMİK PİNOKYOLAR.
    Cevapla
  • Hilal 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların ufku dar olduğu için zekâ özürlü olarak dünyaya geliyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı