Bölücülüğü savunan adayla ilgili çarpıcı sözler: Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde CHP sıralarından aday gösterilen Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer’in skandal çıkışıyla ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

GİRİŞ 19.03.2024 12:51 GÜNCELLEME 19.03.2024 13:08
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

“Kent uzlaşısı” adı altında Esenyurt’ta CHP listesinden aday gösterilen Ahmet Özer’in dün yaptığı skandal çıkışın yankıları sürüyor.   

Daha önce ayrı “Kürtlere ayrı devlet” kurma hayali olduğunu söyleyen Özer, “Esenyurt 7 büyükşehirden 57 ilden daha büyük bir ilçe. Esenyurt'un il olup olmaması genel idarenin vereceği bir karardır. Esenyurt halkı da referandumla böyle bir talepte bulunabilir” diyerek yaptığı skandal çıkışıyla bir kez daha asıl niyetini gözler önüne serdi. 

AHMET HAKAN’DAN TEPKİ: ESENYURT’U ÖZERKLEŞTİRECEK Mİ NEDİR?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Özer’le ilgili dikkat çeken sözler sarf etti. 

Hakan, “Yoksa bu hayalin altında kanton manton mu yatıyor? Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir? Federatif bir Esenyurt rüyası mıdır bu?” ifadelerini kullandı.

İşte Hakan’ın yazısındaki o bölüm:

HAYALİNDE ESENYURT KANTONU MU VAR

 

CHP’nin DEM’e yakın Esenyurt adayı Ahmet Özer şöyle demiş:

 

“Esenyurt 7 büyükşehirden 57 ilden daha büyük bir ilçe. İl olup olmaması genel idarenin vereceği bir karardır. Esenyurt halkı da referandumla böyle bir talepte bulunabilir.”

 

İstanbul şehrinin içinde Esenyurt şehrinin hayalini kurmak.

 

Enteresan bir hayal.

 

Yoksa bu hayalin altında kanton manton mu yatıyor? Esenyurt’u özerkleştirecek mi nedir? Federatif bir Esenyurt rüyası mıdır bu?

 

Ne oluyor yahu?

 

CHP adayının böyle konuşması, bir tek bana mı anormal geliyor?

Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 84
  • Serra 1 ay önce Şikayet Et
    Siyasi amaca hizmet etmek icin ülkeyi aciz gostermeye lüzum yok..bu ülke güçlü ve bölücü dusunceye nasil karsilik verecegini bilir..siz biraz da Gaziantepi Karadenizi nerdeyse isgal eden Araplara dikkat edin..30 yil sonra azinlikta kalan Türkler ve Kürtler olacak...Esenyurtta Cok degil 20 yilda askerlik cagina gelecek yuzlerce suriyeli var
    Cevapla
  • Önder 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yorum yapanların zihniyeti bölücüdür aslinda
    Cevapla
  • Özgür 1 ay önce Şikayet Et
    Osmaniye iil oldu bu topraklardan ayrıldımı esenyurt birleşmiş Milletler gibi yaşıyoruz bu rıprajlardan ayrılsın
    Cevapla
  • Bomberman2534 1 ay önce Şikayet Et
    Yahu ne biçim ülke oldu burası..??? Ülkeye düşmanlık edenler açıktan niyetlerini belli ediyor. Diğerleri ordan bunlara sallıyor ama icraat yok. çünkü bunlar olmasa onların da bi icraatleri yok. Ülkenin düşmanını öldürün bu kadar basit. Ülkemin çocukları için geleceği inşa edin. Ama yok bunlar birbirleri üzerinden rant siyaseti yapar anca başka da bi nane yapamazlar.
    Cevapla
  • Rizeli 1 ay önce Şikayet Et
    Maalesef kandili İstanbul'a taşıma hevesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Özel hastanede yenidoğan vurgunu