Son dakika: Rızgar Amed, sızma girişiminde etkisiz hale getirildi!

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu, PKK/KCK-PYD/YPG’li Rızgar Amed kod Mehmet Kılıç'ı Zeytin Dalı Harekat Alanı'na sızmaya çalışırken yakaladı.

GİRİŞ 20.03.2024 12:14 GÜNCELLEME 20.03.2024 12:41
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın teknik desteği ile terörist KILIÇ’ın ZDHA’nında eylem girişiminde bulunacağı tespit edildi. SMO güçleri terörist KILIÇ’ın eylem gerçekleştirmesine izin vermedi. PKK/KCK-PYD/YPG’li KILIÇ’ı sızma girişimi sırasında canlı olarak ele geçirdi.

Terörist KILIÇ, örgütün 2019 yılında TSK’nın Şırnak/Uludere Karaçalı Karakolu’na yönelik gerçekleştirilen sızma faaliyetinde de yer almıştı.

RIZGAR AMED KOD MEHMET KILIÇ KİMDİR?

PKK/KCK’ya Mayıs 2015’te Muş/Şenyayla kırsalında ikamet eden akrabaları vasıtasıyla katıldı. Askeri ve ideolojik eğitimlerini tamamlaması akabinde sırasıyla örgütün Irak/Metina ve Gare alanlarında görev yaptı.

2018’de örgütte sözde silahlı mücadeleye katıldı. 2019'da TSK tarafından gerçekleştirilen hava operasyonunda yaralandı. 2020’de örgüt tarafından Rojava alanında görevlendirildi.

Terörist Mehmet KILIÇ hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma" suçundan yakalama kararı bulunuyordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Elindeki Meşhur silah onunsa abd ordusuna ait gece görüş dürbün.. Beyler bizim asıl düşmanımız belli bunlar ermeni artığı asıl düşmana blr osmanlı tokadı vurmak lazım
    Cevapla
  • Bayrak 1 ay önce Şikayet Et
    etek giymemiş hayret , giydirin sonrada gebertin ortada dolandırın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    eee napacaz şimdi besiyemi cekecez Allah aşkına sık kafasına
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    gebertin háini
    Cevapla
  • Önce vatan 1 ay önce Şikayet Et
    Kafasına siksaydiniz ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik