Para kulelerinde asıl cevaplanması gereken soru! Paranın kaynağı neresi?

CHP'lilerin saydığı 15 milyon lira gündemdeki yerini korurken, parayı o dönem Beylikdüzü İlçe Başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in getirdiği belirlendi. Şimdi akıllardaki soru ise "paranın kaynağı neresi?"

Para kulelerinde asıl cevaplanması gereken soru! Paranın kaynağı neresi?
Para kulelerinde asıl cevaplanması gereken soru! Paranın kaynağı neresi?
GİRİŞ 21.03.2024 17:03 GÜNCELLEME 21.03.2024 17:03
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

   HABER7

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şirketi ve belediyedeki görevleri dolayısıyla direkt bağlantılı isimlerin başrolünde olduğu CHP'lilerin şaibeli para sayma görüntüleri gündemdeki yerini koruyor. Her geçen gün yeni bir detayın daha ortaya çıktığı skandalda şimdi akıllara gelen soru ise "Paranın kaynağı neresi?"

İMAMOĞLU'NUN EN YAKINLARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kasası olarak bilinen İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş, İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz, CHP eski İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas'ın da aralarında olduğu isimlerin 2019 yılına ait önce balya balya paraları, sonra ise euroları saydığı ve kule yaptığı görüntüler ortaya çıktı. 

GÖRÜNTÜLER YAYILDI FARKLI AÇIKLAMALAR GELDİ

CHP'lilerin bir avukatın ofisinde çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından seçime kısa bir süre kalması sebebiyle CHP panikledi. CHP İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yayınlayarak görüntülerdeki paraların bağış yoluyla elde edildiğini, partinin İstanbul il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını öne sürdü. 

CHP'nin il binasının alımında görevli avukat Mustafa Kemal Çiçek ise partinin tersinde bir açıklama yaparak 30 milyon TL üstü bir tutarın Genel Merkez eliyle kalanın da hazine yardımıyla ödendiğini belirtip işlemlerin banka üzerinden yapıldığını söyledi. 


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise İmamoğlu'nun kasası Fatih Keleş'in balyalarca para sayma görüntülerini savunurken paranın kayıt dışı olduğunu itiraf etti. Çelik sayılan paralar için "Banka yoluyla değil de elden makbuz karşılığı bağış yapmak isteyen iş insanları olabiliyor." açıklamasında bulundu.

PARANIN KAYNAĞI NERESİ?

Skandalın patlak vermesi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Fatih Keleş, savcılık ifadesinde paraların o dönem Beylikdüzü İlçe Başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tarafından verildiğini açıkladı. Keleş, kendisinin ise verilen paraların taşınmasına yardım ettiğini söyledi.

CHP'lilerin saydığı kuleler haline getirilen 15 milyon 510 bin liranın O dönem Beylikdüzü İlçe Başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer tarafından getirildiğinin ortaya çıkmasının ardından akıllara paranın kaynağının neresi olduğu sorusu geldi. Paraları CHP'li isimlere getiren CHP İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer'in paraları kimden ve nereden alıp getirdiğini açıklayıp açıklamayacağı merak konusu oldu. 

Para kulesinde kilit isim, İmamoğlu'nun gözdesi: İfadesi merak ediliyorPara kulesinde kilit isim, İmamoğlu'nun gözdesi: İfadesi merak ediliyor

TAŞKIN İMAMOĞLU'NA EN YAKIN İSİMLERDEN

Ekrem İmamoğlu, 2015'te Turan Taşkın Özer'i CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevine getirmişti. 2022'ye kadar 3 dönem Beylikdüzü İlçe Başkanlığı yapan Özer, son genel seçimde CHP'den İstanbul Milletvekili oldu. 

Özer, İmamoğlu'nun İBB Başkan adayı olduğu dönemde de yakınında yer almış, Mart 2019-Haziran 2019 tarihleri arasında kampanya danışmanlığı yapmıştı. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 25
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    sınırsız arsız hırsızlar
    Cevapla
  • Müçteba 1 ay önce Şikayet Et
    Ekonun yüzünde ammada rabbi yesir varmış be.
    Cevapla
  • KaanBaba 1 ay önce Şikayet Et
    Gelişmiş ülkeler 50;yıldır gelişmiş biz ne zaman gelisecegiz.gerekirse halk her 5 sene seçimle yönetim degistirecek.abd gibi 2 parti olacak.birisi halkı için çalışmazsa diğeri gelecek.bu kadar basit.partiler tarafından sunulan senetor değil halkın bizzat isime oy verdiği kisiler o ilde secilecek
    Cevapla
  • HHH 1 ay önce Şikayet Et
    Modern hırsızlık.
    Cevapla
  • 21Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeyi çökertmek için dışarıdan para almışlardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu