Yeniden Refah Partisi'nden istifa etmişti: Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı

Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Milletvekili Suat Pamukçu AK Parti'ye katıldı. Pamukçu'ya rozeti Başkan Erdoğan 'Yeniden Büyük İstanbul Miting'inde taktı.

GİRİŞ 24.03.2024 15:15 GÜNCELLEME 24.03.2024 15:58
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, yerel seçime az bir süre kala kurucuları arasında yer aldığı partisinden ‘kuruluş ilkelerine bağlı kalmadığı’ gerekçesiyle istifa ettiğini açıklamıştı. 

Suat Pamukçu istifasının ardından AK Parti'ye katıldı.

ROZETİNİ ERDOĞAN TAKTI

Pamukçu’nun rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'Büyük İstanbul Mitingi'nde taktı.

NE OLMUŞTU?

Yeniden Refah Partisi'nden İstanbul Milletvekili olarak seçilerek TBMM'ye giren Suat Pamukçu 20 Şubat'ta partisinden istifa etmişti.

Pamukçu, gerekçe olarak "partisinin kuruluş inanç ve felsefesinden uzaklaşmasını" göstermişti.

Pamukçu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim. Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım."

SUAT PAMUKÇU KİMDİR?

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt'ta doğdu.

İlköğrenimini Bayburt Şair Zihni İlkokulunda; ortaokul ve lise öğrenimini Erzurum Lisesinde üstün başarıyla tamamladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. 1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.20 ve 21. Dönemlerde Bayburt Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu; Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. Fazilet Partisinin Anayasa Mahkemesince kapatılması nedeniyle Parlamento çalışmalarına Saadet Partisi milletvekili olarak devam etti.21. Dönemde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olarak görev aldı. Fazilet Partisi ve Saadet Partisi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kurucuları arasında yer aldığı Yeniden Refah Partisi'nin Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Mizah 1 ay önce Şikayet Et
    74 yaşında partiyi epey gençleştirir. Gençleştirilmiş siyasete katkıda bulunmaya gelmiş.
    Cevapla
  • Cerrah 1 ay önce Şikayet Et
    milli görüş tektir, çatısı da Ak Parti dir.
    Cevapla
  • Bilal 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun geç kalınmış ama mutlu sonla biten bir yuvaya dönüş Rabbim sayılarını artırsın. Darısı diğerletinin başına inşallah.
    Cevapla
  • Müçteba 1 ay önce Şikayet Et
    Ali kardeş demokrasiyi muhalet kirli pazarlıklarla bitirmistir, muhalefet malum tek elden kasetlerle dizayn edilmiştir.
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Muhalefete dair bütün umutlarım tek tek sönüyor yazık ülke demokrasini adına çok üzülüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti
Hamas'tan ateşkes açıklaması