Yeniden Refah Partisi'nden Suat Pamukçu kimdir? Suat Pamukçu'nun hayatı!

Suat Pamukçu, yerel seçimlerle birlikte gerek siyasi hayatıyla gerek Yeniden Refah Partisi ile Türk siyaset dünyasında en çok aratılan isimlerden biri haline geldi. Peki, Suat Pamukçu kimdir? Yeniden Refah Partisi'nden Suat Pamukçu neden istifa etti?

Yeniden Refah Partisi'nden Suat Pamukçu kimdir? Suat Pamukçu'nun hayatı!
Yeniden Refah Partisi'nden Suat Pamukçu kimdir? Suat Pamukçu'nun hayatı!
GİRİŞ 31.03.2024 12:09 GÜNCELLEME 31.03.2024 12:09
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Suat Pamukçu, Türk siyasetinin eski isimlerinden biri olarak 1950 yılında Bayburt'ta dünyaya gelmiştir. Elektrik Mühendisliği alanında eğitim gördüğü Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra özel sektörde 1975-1995 yılları arasında mühendislik ve yöneticilik alanında deneyim kazanmıştır.

Gavs-ı Sânî Hazretleri kimdir? Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseynî neden vefat etti?Gavs-ı Sânî Hazretleri kimdir? Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseynî neden vefat etti?

SUAT PAMUKÇU'NUN SİYASİ HAYATI

1995 yılında Refah Partisi'nden Bayburt Milletvekili olarak seçilen Pamukçu, TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyelikleri gibi önemli görevlerde bulundu. Özellikle "Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı" gibi kritik konularda etkin bir rol oynadı.

Prof. Dr. Erhan Afyoncu kimdir, nerelidir? Erhan Afyoncu kaç dil biliyor?Prof. Dr. Erhan Afyoncu kimdir, nerelidir? Erhan Afyoncu kaç dil biliyor?

FAZİLET PARTİSİ VE SAADET PARTİSİ

1999 yılında Fazilet Partisi'nden Bayburt Milletvekili olarak tekrar seçilen Pamukçu, Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması sonrasında Saadet Partisi çatısı altında 21. Dönem Parlamento çalışmalarına devam etti. Bu dönemde Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği gibi önemli görevler üstlendi.

GENEL SEKRETERLİK VE YENİDEN REFAH PARTİSİ

Siyasi kariyerinde Fazilet Partisi ve Saadet Partisi'nin Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Pamukçu, Yeniden Refah Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve bu partinin Genel Sekreterliği görevini üstlendi.

İSTANBUL MİLLETVEKİLLİĞİ

2023 Genel Seçimleri'nde Yeniden Refah Partisi'nden 28. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Suat Pamukçu, partisinden 20 Şubat 2024 tarihinde istifa ettiğini duyurdu. Bu süreçte İngilizce bilgisini etkin bir şekilde kullanmış, evli ve dört çocuk babası olarak aile hayatını da sürdürmektedir.

SUAT PAMUKÇU NEDEN İSTİFA ETTİ?

20 Şubat 2024 tarihinde bizzat kendisinin duyurduğu istifa paylaşımında Suat Pamukçu şu cümlelere yer verdi:

"Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklı selimin avdet edeceğini ümitle bekledim.

Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım"

YORUMLAR 17
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Bir Bayburtlu olarak Suat Beyin tavrını çok yerinde ve isabetli buluyorum...Saadet Partiliyim.Ama büyükşehirde olsam kesinlikle kendi partime değil büyükşehirde Cumhur ittifakına verirdim...Vebale girecek kadar akıl tutulması yaşamam...
    Cevapla
  • sedat 3 hafta önce Şikayet Et
    ya he he
    Cevapla
  • MİLLİ GÖRÜŞ 1 ay önce Şikayet Et
    Ben Milli görüş geleneğinden geliyorum ve Rahmetli Erbakan hocamdan aldığım derbiye ve siyaset ahlakıyla yedişdik Hocam Sağ olsaydı bunları evlatlıkdan ret ederdi 28 şubat da ne zorluklar cekildi hocamın iki gözü iki çeşme olduğunu hadırlamayan varmı şimdi bu 28 şubatcılara destek veriyorlar CHP ve DEM bana nekadar uzaksa SAADETve REFAH da okadar uzak SAYGILAR
    Cevapla
  • LEVENT55 2 ay önce Şikayet Et
    YRP nin neredeyse her ilde ak partiden ayrılmış en az 5 10 hatta daha fazla adayları var. ve aday açıklamak için de özellikle ak parti nin adaylarının tamamının açıklanmasını beklediler. demek ki kendi teşkilatında aday yapacak birileri yok.
    Cevapla
  • milli görüşçü 2 ay önce Şikayet Et
    YRP belediye başkan adaylarına ve belediye meclis üyesi adaylarına bakın başka partilerde çeşitli nedenlerle aday gösterilmemiş kişiler, kişisel menfaatleri uğruna transfer olmuşlar. Bunlardan ülkeye ne hayır gelir. Derdi hizmet olmayan, ülkeye hizmet edebilir mi?
    Cevapla
  • ılgazlı 2 ay önce Şikayet Et
    Ammar dikkat et fatih baba mirasını hoyratça harcamaya başladı.yakında biter gözüküyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle