Yargıtay Başkanlığı seçiminde salt çoğunluk yine sağlanamadı

YARGITAY Başkanlığı seçiminin 14'üncü tur oylamasında da salt çoğunluk sağlanamayınca, 15'inci tur oylamasına geçildi.

GİRİŞ 03.04.2024 11:36 GÜNCELLEME 03.04.2024 11:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi doldu. Yüksek Mahkeme'nin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için geçen hafta Yargıtay'da sandık kuruldu ve Yargıtay üyeleri sandık başına gitti. Hafta boyunca 5'er turdan oluşan 2 seçim kapsamında toplam 10 tur oylama yapıldı.

Adayların hiçbiri 348 Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 175 oyu alamadı. Bunun üzerine 3'üncü kez adaylık başvurusu alınarak, seçim tekrarlandı. 3'üncü kez tekrarlanan seçime Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk aday olarak katıldı.

Pazartesi ve salı günü yapılan 11, 12 ve 13'üncü tur oylamalarında sonuç çıkmadı. Anayasa'ya göre, salt çoğunluk sağlanamadığı için 13'üncü tur oylamada en yüksek oya sahip iki aday olan 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ve 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez, bugün 14'üncü tur oylamasında yarıştı. 322 üyenin katıldığı oylama sonucu, 3'üncü Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 111, 3'üncü Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 112 oy aldı. Ayrıca 22 oy boş kullanıldı ve 77 oy geçersiz sayıldı. Seçimlerin 15'inci tur oylamasına geçildi. Adaylar, başkanlık için gereken 175 oyu alana kadar seçim tekrarlanacak.

KAYNAK: DHA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Türkiye Yüzyılı* 5 ay önce Şikayet Et
    Eski cumhurbaşkanlığı sistemindeki yaşanan sorun Yargıtayda da yaşanıyor.Reform yapılması gerektiğinin sinyali veriliyor.Yeni Anayasa değişikliği için tüm partiler üzerinde uzlaşmalıdır.Chp de Adalet Adalet diye haykıranlar Anayasa değişikiğine gelince karşı çıkıyor? Meclis beceremiyorsa halka sunun sandıkta karar versin.oncesinde 81 il ve ilcede stantlar kurulup halkı bilgilendirin.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 5 ay önce Şikayet Et
    Aslında bu yargıtay ,danışayım,sayıştay tamamen kapatılmalı ama ilk önce anayasa mahkemesi.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu nedir yaa 15.tur. Burda bile ne çıkarlar ne hırslar var kii
    Cevapla
  • Evlad-ı fatihan 5 ay önce Şikayet Et
    bide hâkimler
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bu neyin nesi bunlar neyi öleşemiyor bunlar kendi aralarında bir başkanı 15 turda seçemiyorlarsa vatandaş hakkında kararı nasıl veriyorlar soru işareti
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir