Bakan Yerlikaya'dan İsrail protestosuyla ilgili açıklama: 2 emniyet görevlisi açığa alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya'dan İsrail protestosuyla ilgili açıklama: 2 emniyet görevlisi açığa alındı
Bakan Yerlikaya'dan İsrail protestosuyla ilgili açıklama: 2 emniyet görevlisi açığa alındı
GİRİŞ 06.04.2024 22:06 GÜNCELLEME 07.04.2024 10:37
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili, "Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili iki emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Beyoğlu'nda düzenlenen İsrail protestosuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, paylaşımında, "Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir. Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır. Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerine yer verdi.

DMM'DEN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul İstiklal Caddesi'nde, İsrail'i protesto etmek için yapılan gösterinin ardından yaşanan gözaltılar sırasında kaydedilen ve kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'nde, Filistin'e yönelik soykırımı nedeniyle İsrail'i protesto etmek için yapılacak gösteriye izin verildiği ve gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

Protesto süresince, protestoculara herhangi bir şekilde müdahalede bulunulmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Protesto bittikten sonra bir grup, tüm uyarılara rağmen dağılmamış ve devlet büyüklerine hakarette bulunmuştur. Olayda 43 kişi yakalanmış, 38 kişi kimlik kontrolünün ardından, 5 kişi de ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştır. Gözaltılar sırasında kaydedilen ve kamuoyuna yansıyan görüntülerle ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 147
  • Ereğlili 3 hafta önce Şikayet Et
    Ömer çelike mehmed akif merhunun en sevdiği fikrayi okumasını ve aynaya bir bakmasını tavsiye ederim.
    Cevapla
  • konyalı 3 hafta önce Şikayet Et
    Ya arkadaş tutturmuşssunuz İsrail ile ticaret kesilsin diye. Filistine gidecek gıda ve başka ürünler İsrail gümrüğünden geçmek zorunda bir. İkincisi herkes İsraile destek veren şirketlerin ürünlerini öyle ya da böyle kullanıyor. Sonra çıkıp ahkam kesiyorsunuz..
    Cevapla
  • Bülent 3 hafta önce Şikayet Et
    Tüm sözde islam ülkeleri esaret altındadır vesselam.
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 hafta önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim, bizide medya ile uyutup duruyorlar
    Cevapla
  • son osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    açığa alma dümeni ile sakın ha boş bırakmayın sonra baştakiler oy kaybeder ha israil i protesto ne mense halka müdahale israil yanlısı mısınız yoksa
    Cevapla
  • Yusuf 3 hafta önce Şikayet Et
    Sarhoşu, Satıcısı,Zengini,Sağcısı,Solcusu,Dincisi,Teröristi,ve Koltuk meraklısı herkes POLİS 'e saldırıyor. Bildiğim kadarı ile 200.000 üzerinde POLİS var ve bunlarağaç kovuğundan çıkmadı,Uzaydan'da gelmedi,Türkiyemin her köşesinden POLİS görev yapıyor,hepsi ailemizin içinden ve hepsi Şerefli,Vatanperver İnsanlar,şimdi herkesin bir kez daha düşünmesi lazım POLİSE saldırırken.vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında