Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın Filistin hassasiyeti tartışma götürmez bir gerçektir

Ömer Çelik, Filistin gösterileri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Filistin' hassasiyetine yönelik algı çalışması yapmaya çalışanlara ilişkin açıklama yaparak "Saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuzdur" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 08.04.2024 13:47 GÜNCELLEME 08.04.2024 14:22
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin'deki İsrail saldırıları üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan algı çalışmalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada; Erdoğan'ın 'Filistin' tutumunu hatırlatırken; "Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim’den bugüne Gazze’ye yönelik İsrail saldırganlığının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi ve her alandaki üstün gayreti tüm dünyanın malumudur." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

"YÜRÜTTÜĞÜ DİPLOMASİ TÜM DÜNYANIN MALUMUDUR"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin ve Kudüs meselesindeki net duruşu, işgal altındaki topraklarda bulunan Filistinlilere ilişkin hassasiyeti tartışma götürmez bir gerçektir. Cumhurbaşkanımızın 7 Ekim'den bugüne Gazze'ye yönelik İsrail saldırganlığının durdurulmasına yönelik yürüttüğü diplomasi ve her alandaki üstün gayreti tüm dünyanın malumudur.

"FİLİSTİN HALKI VE FİLİSTİNLİ LİDERLERDEN TAKDİR GÖRMÜŞTÜR"

Cumhurbaşkanımız toprakları ve hakları için direnen Filistinlilere terörist diyenlere karşı çıkarak, bu tutumunu en üst seviyede dünya liderlerinin gözü önünde kayda geçirmiş yegâne liderdir. Cumhurbaşkanımız bu yaklaşımı ve fiili desteği nedeniyle Filistin halkı ve Filistinli liderler tarafından her vesile ile takdir görmüştür.

"NETANYAHU TARAFINDAN HEDEF ALINDI"

Cumhurbaşkanımız Filistin konusundaki bu temel yaklaşımından dolayı, katliam şebekesinin ve Netanyahu hükümetinin önde gelen isimleri tarafından hedef alınmaktadır. Siyasi hayatı boyunca uğradığı tüm saldırılara rağmen Cumhurbaşkanımız, Filistin davasını siyasi hayatının temel çizgilerinden biri olarak savunmaktan bir an bile vazgeçmemiştir.

"SALDIRILAR MESNETSİZ, HAKSIZ, İZANSIZ VE HUKUKSUZDUR"

Cumhurbaşkanımız siyasi yasaklı olduğu zor zamanlarda bile ABD'de kendisine Hamas hakkında sorulan bir soruya aynı bugünkü gibi cevap vermiştir. Filistin davasını milli siyasetimizin temel unsurlarından biri olarak değerlendiren Cumhurbaşkanımızın Filistin konusundaki tutumuna ilişkin saldırılar mesnetsiz, haksız, izansız ve hukuksuzdur…

"MAZLUMLARIN EN GÜÇLÜ SAVUNUCUSUDUR"

Cumhurbaşkanımız yüce milletimizin ve küresel vicdanın sesi olarak Filistin davasının ve Gazzeli mazlumların en güçlü savunucusu ve destekçisidir."

KAYNAK: DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Kendileri degilmiydi Suriyelileri gönderecez diyen, kendileri degilmiydi Araplara çöl bedevisi diyen, her fırsatta aşağılayan, kendileri degilmiydi en iyi musluman ölü olandır diyen ne oldu da bir anda savunucu oldular. Akıllanın ey millet hükumeti yıpratıp milleti savaşa sürüklemek istiyorlar, oyun büyük.
    Cevapla
  • Keskinli Abbas 3 hafta önce Şikayet Et
    Müslüman iktidarlar her zaman kendilerine atılan iftira karşısında susmuş, ve tabanları bu algıdan dolayı partiden soğumuştur. Hiç bir akp li yetkili çıkıp adam akıllı konuşmuyor. İşleri güçleri para makam gezme ve gösteriş
    Cevapla
  • Salih 3 hafta önce Şikayet Et
    Reis,kişinin işidir aynası lafına bakılmaz,zaman kısa ahiret uzun ALLAH CC hak yolunda cesurları sever gerisi boş angarya,adım at ilişkileri kes ambargo koy Buda amelin en az olanı,ya sizi vebalden kurtarır ya kurtarmaz.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Marketlerde satılan malların çoğu İsrail malı budami yalan.
    Cevapla
  • Sultan Süleyman 3 hafta önce Şikayet Et
    Tamam eylem yapmayalım bencede olmamalı peki o zaman lüten sayın Başkanım bize İsraille neden ticaret devam ediyor neden İstaile davayı biz açmıyoruz da açanların takipçisi oluyoruz neden neden neden kafamda sorulara cevap arıyorum bu yüzden cezada kestim kendimce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar