Cihat Yaycı uyardı: Seçimden sonra yeni evreye geçtiler, sakın hafife alınmasın!

Başörtülü figürlerin ön planda tutulduğu sözde Filistin protestosunda yaşanan gerginliklerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Müstafi Amiral Cihat Yaycı, Türkiye'ye karşı "kalkışma provasına" vurgu yaptı.

GİRİŞ 08.04.2024 16:00 GÜNCELLEME 08.04.2024 16:17
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Müstafi Amiral Cihat Yaycı, provokatif eylemleri toplumsal öfkeye dönüştürmek için çabalayan kaos baronlarına işaret etti.

Yaycı, uzun zamandır Türkiye aleyhine hazırlıkların yapıldığını ve Filistin konulu son Taksim olaylarının bu planın uzantısı olduğunu söyledi.

Son dönemde meydana gelen provokatif olaylara dikkat çeken Cihat Yaycı, dış güdümlü yeni hükümet kurulması için devlet erkine yönelik baskıya vurgu yaptı.

MESELE GAZZE DEĞİL... YENİ EVREYE GEÇTİLER

Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen’e konuşan Mavi Vatan Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Müstafi Tümamiral ve Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihat Yaycı, şu sözleri sarf etti:

Taksim olayı, uzun zamandır yapılan hazırlıkların bir devamı. FETÖ ve tüm Türkiye düşmanlarının oluşturduğu konsensüs karmaşa ve kaos senaryosundan vazgeçmeyecek. Son olayda sahneye sürülenlerin de Gazze gibi bir derdi yok. Seçim sonuçları ile birlikte yeni bir evreye geçtiler.

Devleti yönetilemeyen aciz duruma sürüklemek adına her tür provokasyonu deneyecekler. Dış etkenlerle birlikte FETÖ'nün de bu sol-illegal yapıların bir parçası olduğu unutulmamalı.

Cami, kışla saldırıları ve Van'da sergilenen şiddet, Avrupa'da gurbetçilere dönük terör ve bölgesel gelişmeler bir arada okunmalı.

Aynı odakların yönettiği süreç büyük çapta asayiş sorunlarını hedefliyor. Ardından yönetilemeyen ülkeye FETÖ merkezli bir teknokrat hükümet dayatacaklar. Kimse bu olayları hafife almamalı.”

 

_______________

TERÖRLE İLTİSAKLI ÇIKTILAR

Önceki gün Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde “Filistin İçin Bin Genç Hareketi” isimli oluşumun düzenlediği sözde Filistin’e destek eyleminde gerginlik yaşanmış, başörtülü eylemcilerin ön planda olduğu istenmeyen görüntüler meydana gelmişti.

Başrolünde Gençlik Kolektifleri, Halk Evleri ve DHKP-C yanlısı korsan derneklere tabi isimlerin yer aldığı sözde Gazze eyleminde başörtülü birkaç kişinin sistematik şekilde ön plana itildiği dikkat çekmişti.

"Filistin İçin Bin Genç" adı verilen inisiyatifin Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu olduğu ortaya çıkmıştı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ile birlikte TİKKO, DHKP-C, Devrimci Karargah ve benzeri sol aşırılıkçı yapıları bünyesinde barındıran SGDF, eylemi üstlendi ve "Taksim'deki olaylara karışanlar bizim arkadaşlarımız" ifadesini kullanmıştı.

Eylemde gözaltına alınan 9 kişinin MLKP ve DHKP-C terör örgütü ile iltisaklı olduğu belirlenmişti..

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 131
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Daha sert önlemler alınmalı.. İpin ucu kaçırılmamalı..
    Cevapla
  • Cebrail 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'le ticaret haramdır ve Filistin'e ihanettir. Nokta.
    Cevapla
  • Ömer 3 hafta önce Şikayet Et
    Ali Koç'a DİKKAT
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyetine iDAM cezası gelmezse daha bunlardan çook görücez ve duyucaz REİS idam cezası gelsin istiyoruz içimiz dışımız hain doluu REİS
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    doğru tespit. türkiye düşmanları ülkeye zarar vermek için cephe üstüne cephe açıyorlar. uyanık olmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz