Provokasyona imza atan Evren Barış Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldı

Baykar'a 'jet yakıtı satmışlar' iftirası atan, terör örgütü ilişkileri ortaya çıkan ve İBB'nin tanıtım ve kampanya ekibinde rol aldığı belirlenen Evren Barış Yavuz'un 'Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı' yazısına soruşturma açıldı.

GİRİŞ 12.04.2024 17:26 GÜNCELLEME 12.04.2024 17:43
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yer alan "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazıyı yazan ve yayınlayanlar hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık, bir internet sitesinde yer alan ve Evren Barış Yavuz isimli kişi tarafından yazıldığı iddia edilen, "Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı yazıda, suç olabilecek söz ve beyanlara yer verildiğini belirledi.

Bunun üzerine Yavuz ile yazıyı yayınlayanlar hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından resen soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: AA, HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 107
  • Yaşasın Cehennem 2 hafta önce Şikayet Et
    31 mart seçimlerinde geçmişten günümüze bir dikili taş agaclari hayırları olmadığı hertur serleri kötülükleri İslam devlet millet düşmanlığını azili kâfir ABD İsrail İngiliz Fransız teröris dostluğunu bile bile oy atanlarla sırf bunları bile bile bunların lehine sandığa gitmeyenlere bütün dunya ve ahiret haklarimız haram Cehnnemleri daim narı cahim Cehennem ateşi bol olsun İnşallah amin
    Cevapla
  • Talip 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu iftiracı tayfa en ağır şekilde cezalandırılmalı, meclis derhal Kanun çıkarmalı, özellikle milli proje üreten firmalarımıza iftira atan yalan haber yayan her kez, Çok ağır cezalar almalık, kimse tevessül etmesin
    Cevapla
  • hayrabolu 2 hafta önce Şikayet Et
    talimatı kimden aldıysa ve tasması kimde ise o da hesap vermeli.
    Cevapla
  • iso 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu CHP bu milletin başına beladır ve provakatör yuvasıdır. Amaçları hiç bir zaman millete hizmet etmek olmadı olmayacak.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Herkes rahat olsun hiçbir şey olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!