Bakanlıktan CHP'li Yavuzyılmaz'ın teleferik iddialarına yalanlama

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, CHP'li Yavuzyılmaz'ın, 'Teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırılmıştır' açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

GİRİŞ 13.04.2024 16:34 GÜNCELLEME 13.04.2024 18:39
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Deniz Yavuzyılmaz tarafından Antalya Konyaaltı'nda teleferik hattını taşıyan direklerden birinin devrilmesi hadisesine ilişkin yapılan açıklamada, 'Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin teleferiğin bakımlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırdığı' ifade edilmiştir. Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir. Sayın Yavuzyılmaz'ın ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Teleferik sistemi ile ilgili olarak hem yıllık bakımlarını hem aylık bakımlarını aynı zamanda da haftalık bakımlarını yapmak üzere akredite olmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir uzman şirkete bakım onarımları yaptırmıştır." demişti.

Yavuzyılmaz sözlerini şöyle sürdürmüştü;

Son yaptırdığı yıllık bakım 19 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasındadır. Bu bakım sözleşmesi ve sonuç raporları ile birlikte tarafımızca da incelenmiş, bakım esnasında tespit edilen eksiklikler giderilmiş, bakım raporu da devreye girmiştir. Haftalık ve aylık bakımlar da yapılmıştır. Nisan ayının bakım raporu ise zaten şu anda bakımları aynı zamanda sürmekteydi, kontrolleri uzman bakım onarım şirketi tarafından yapılmaktaydı. Bu şirket 2017 yılında faaliyete geçen bu teleferik sisteminin bakım, onarımlarını da yapan 2018 yılı itibarıyla da yine ihalesi yapılıp sözleşmesi imzalanmış olan şirketle aynıdır.

Konuyla ilgili hukuki süreçler devam edecek. Raporlar sonuçları ile birlikte idari tahkikat yapan değerli yetkililerle paylaşılacaktır.”

DEZENFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ DE CHP'Lİ "TROL" HESAPLARI YALANLADI: ASILSIZ İDDİALARA İTİBAR ETMEYİNİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinden servis edilen iddianın sahte olduğunu bildirdi.

DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirme şöyle:

"Antalya'da meydana gelen teleferik kazası ile ilgili, "Teleferiğin bakımlarının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış ve sertifikalandırılmış bir şirkete yaptırıldığı" iddiası doğru değildir.

Bahse konu şirketin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teleferiğin bakımını yapmak üzere onaylanması veya sertifikalandırılması söz konusu değildir.

Asılsız iddialara itibar etmeyiniz"

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 168
  • Karanlik Chp 2 hafta önce Şikayet Et
    Chp nin yalan ve iftira ordusu kurdugu hemde duzenli sekilde yapilmasi icin ibb de ispatlanmistir. Turk halki Chp yi bildigi Halde Buna inanirsa dipsiz kuyuya dusmesi kesindir.
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne kadar kötülük varsa chpkk!dadır !..
    Cevapla
  • Ünal 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu yalan çoktan tutmuştur.devlete atılan her iftirayı koşulsuz desteklemeye yeminli CHP zihniyeti ne boşuna laf anlatmayın onlar destekleyebilecekleri yeni iftiraları ve uydurulacak yalanları dört gözle bekliyor.CHP zihniyetinden nefret ediyorum.yalan söyleyen bizden değildir(imansız ve dinsiz)ve islam karşıtlarının biraraya geldiği oluşumun adıdır CHP.teröristi sever müslümanı ezer
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 2 hafta önce Şikayet Et
    yine 5 sene hiçbir hizmet yapmayacaklar soyup gidecekler
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunların hayatı yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...